Nye nettbaserte mastere

Bilde av nettstudent
Vil du kombinere studier med jobb, eller har du en hektisk hverdag? Nettstudier gir deg fleksibiliteten du trenger.

Fra høsten 2016 tilbyr Høgskolen i Sørøst-Norge hele tre nettbaserte deltidsmastere i teknologi.

Disse kommer i tillegg til nettstudiene som høyskolen allerede tilbyr innen lærerutdanning, masterutdanninger og årsstudier.

De nye masterne er:

Disse programmene har samme faglige innhold som de tilsvarende 2 årige campusbaserte masterprogrammene som har vært tilbudt i en årrekke. Det nettbaserte tilbudet er utviklet med støtte fra Norgesuniversitetet.

75% er i jobb

De nettbaserte EET- og PT-studiene tar opp sine første studenter høsten 2016. IIA-programmet (SCE-programmet) startet høsten 2015. Første IIA-kull på 16 studenter er nå inne i sitt andre semester.

- Vi har nå fått nyttig erfaring med nettbasert undervisning og gleder oss til å komme i gang med alle de tre programmene kommende høst, forteller nettstudiekoordinator ved Fakultet for teknologiske fag, dosent Finn Aakre Haugen(bildet). Finn Aakre Haugen - foto

Han forteller videre at ca 75% av studentene har fullt arbeid ved siden av studiene. Dette er selvsagt ganske krevende, men erfaringen har vist at kombinasjonen arbeid-deltidsstudier over nett er gjennomførbart for dem som er motivert for det.

Slik er opplegget

Undervisningen er basert på undervisningsvideoer.  De fleste av dem er utviklet av lærerne selv.  Det er også obligatoriske innleveringer, samt obligatoriske samlinger på campus i Porsgrunn i slutten av semestrene.  Der gjennomfører studentene praktiske laboratorieøvinger og/eller deltar på spesialkurs.

- Samlingene har også en sosial funksjon, ved at studenter og lærere møter hverandre personlig. Siden de fleste av studentene vil være i arbeid, har fakultetet valgt å satse på asynkron undervisning, dvs. at det ikke legges opp til samtidige møter på nett, avslutter Aakre Haugen.

Les om studiene:

Nærmere informasjon om de tre nettmasterprogrammene finnes i denne brosjyren (PDF)

Detaljerte studieprogrambeskrivelser og informasjon om hvordan du søker (søknadsfrist 15.4), finnes på studiesidene:

Nettstudier ved HSN

Våre nettstudier benytter seg av ny, moderne teknologi som sørger for nærhet mellom studenter og lærere, selv om den geografiske avstanden er stor.

Undervisningen vil hovedsakelig foregå på nett, men noen samlinger må påregnes.

På samlingene får du mulighet til å møte lærere og medstudenter, og på denne måten bli del av et faglig fellesskap.

Her finner du en oversikt over nettstudiene ved HSN.