På jakt etter en ny Petter!

IT-selskapet Aplia i prat med IT-studenter på karrieredagen.

IT-selskapet Aplia var veldig fornøyd med Bø-studenten Petter, rekruttert på en tidligere karrieredag. Nå er de på jakt etter flere Pettere.

Tekst og foto: Helle Friis Knutzen

Revisorfirmaet Ernst og Young, Turistforeningen, Aplia, Mattilsynet og Karrieresenter Telemark var blant de 25 bedriftene som sto på stand under karrieredagen i Bø. Engasjementet var stort både fra studenter og bedrifter og Aplia var ikke de eneste som var fornøyd med å ha ansatt studenter etter studier i Bø.

Se bilder fra karrieredagen på Facebooksiden til campus Bø.

Friluftslivsstudenter til DNT

Dag Atle Holmerg i turistforeningen kunne fortelle at DNT stadig ansetter friluftslivsstudenter fra Bø - både i faste jobber, prosjektjobber og til kortere oppdragsjobbing. Flere interesserte fylte ut skjema på hans stand i løpet av dagen.

Tidligere studenter rekrutterer nye

Flere tidligere studenter sto nå på stand for å rekruttere nye studenter til sine firma. Stien Ekelund fullførte revisorstudiet i Bø våren 2014 og gikk rett ut i jobb etter å ha kommet i kontakt med Ernst og Young (EY) på en tidligere karrieredag. Nå sto hun på stand sammen med Silje Wenhaug, som fortsatt går på revisorstudiet, men alt er rekruttert til EY når hun er ferdig å studere.

Senior Manager ved EY, Tor Erik Baksaas, har deltatt på flere karrieredager og revisordager i Bø og kunne fortelle at de har ansatt mange studenter herfra.  De hadde også snakket med flere lovende i dag - som han håpet at ville begynne å jobbe i EY.

Motivasjonsforedrag

Karrieredagen i Bø ble avsluttet med et foredrag av Erik Bertrand Larsen, en av Norges beste foredragsholdere innen motivasjon og prestasjonsutvikling. Han kunne fortelle en full sal av oppmerksomme studenter at de utmerket godt selv visste hva de måtte gjøre for å prestere bedre. Utfordringen er å faktisk gjøre det de innerst inne selv vet at må til.