På vei til en barnehage nær deg

Alle studentene synger en sang og står fremst i forelesningssalen.

245 barnehagelærere uteksamineres fra Høgskolen i Sørøst-Norge denne våren. 31. mai var det avslutningsseremoni for barnehagelærerne ved campus Porsgrunn.

– Vi klarte det! Jeg er så stolt av å få oppleve dette sammen med dere. Vi har aldri stått aleine, vi har pusha og backa hverandre opp som en klasse og mange nye vennskap har blitt dannet og de kommer til å vare livet ut, sa Katarina Håkonsen i sin tale til medstudentene under årets avslutning.

Fra usikre til kunnskapsrike

Katarina Håkonsen holder tale.Alt tydet på at klassen med barnehagelærerstudenter ved Høgskolen i Sørøst- Norge har vokst på de tre årene. Både lærere og studentene påpekte at de hadde utviklet seg fra å være usikre førsteårsstudenter til å bli kunnskapsrike barnehagelærere.

- Vi har vokst. Med ny erfaring og ny kunnskap har usikkerheten vår forsvunnet. Vi har krangla, grått og ledd veldig mye sammen. Her ser jeg bare flotte barnehagelærere. Vi kommer til å gjøre det helt fantastisk alle sammen, sa Katharina Håkonsen (bildet) til alle de nyutdanna barnehagelærerne og familie som satt i salen.

Årets kull med barnehagelærere startet opp ved det som het Høgskolen i Telemark og Høgskolen i Buskerud og Vestfold i 2013, og de avslutter sin tre-årige bachelorgrad ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Årets barnehagelærere er det første kullet etter innføring av ny nasjonal barnehagelærerutdanning i 2013.

Lærerutdanninger på fem campuser

HSN har nå barnehagelærerutdanninger i Drammen, Notodden, Porsgrunn, Vestfold og på nett.

Både Drammen og Porsgrunn har hatt avslutning for sine studenter, mens campus Notodden har avslutningsseremoni 2. juni og campus Vestfold har avslutning for alle studenter på lærerutdanningene i Vestfold onsdag 15. juni.

- Gratulerer til familie og venner! Dere har nå fått en barnehagelærer blant dere, og jeg kan love dere at det er moro å ha en barnehagelærer i familien, sa høgskolelektor ved HSN Gry Hjordal som har fulgt studentene i Porsgrunn i tre år.