– Regner med jobb etter studiene

Embla Sofie Kleveland Crowo og Jeanett Valhovd Pettersen. Foto
Sykepleiestudentene Embla Sofie Kleveland Crowo og Jeanett Valhovd Pettersen gleder seg til å ta fatt på yrkeslivet.

Studenter og framtidige arbeidsgivere møtte hverandre da studentrådstyret ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap onsdag arrangerte karrieredag ved campus Porsgrunn.

Tekst og foto: Per Magnus Holtung

– Dette gir oss godt innblikk i mulighetene vi har når vi er ferdig med studiene, sier Embla Sofie Kleveland Crowo og Jeanett Valhovd Pettersen, studenter i sitt andre år på sykepleiestudiet.

Les mer om Bachelor i sykepleie

– Helsepersonell vil det jo alltid være behov for, og vi regner med å få jobb etter studiene.

Får jobb

Det har de også god grunn til ifølge en undersøkelse som Høgskolen i Sørøst-Norge gjennomførte i januar i år.  Av helse- og sosialfagstudentene som ble uteksaminert i 2014 og 2015 var hele 93 prosent i jobb allerede etter seks måneder.

Onsdag var sykehus, kommuner, interesseorganisasjoner, brukerorganisasjoner og fagforeninger var blant dem som presenterte seg og sine tilbud til studentene. Hele 19 utstillere var på plass.

Tove Kammen fra Høgskolen i Sørøst-Norge var en av de ansvarlige for Karrieredagen som for aller første gang kun rettet seg mot helse- og sosialfag studeter.

- Det var mange av utstillerne som hadde ledige stillinger og jeg vil anslå at flere titalls jobber ble presentert for studentene i dag. Dette kommer vi definitivt til å gjenta, sier hun.

Les også: HSN-studenter raskt ut i jobb

Parallelle forelesninger

Sammenhengen mellom psykisk helse og følelsen av tilhørighet, var blant temaene i parallelle forelesninger og prosjektpresentasjoner etter lunsj onsdag.

Samhandling mellom tjenester for utsatte barn og familier var ett av de øvrige temaene. Der ble det spurt om hva som ligger bak forventningene om samhandling og hvordan det går når forventningene skal virkeliggjøres.