Rekordmange vil bli Slottsfjell-crew

Bilde fra Slottsfjellfestivalen
Foto: Christian Hassing, Slottsfjell

HSN-samarbeidet med Slottsfjell har for 2. år på rad gitt rekordmange søkere til Slottsfjells Supercrew.

Tekst: Helle Friis Knutzen

Slottsfjell og Høgskolen i Sørøst-Norge samarbeider om emnet Festival and Event Management. Studenter som tar emnet får praksis i Slottsfjells Supercrew. Alle i Supercrewet får tilbud om å ta emnet som enkeltemnestudent. På den måten kan de få studiepoeng for den jobben de gjør i Supercrew. Det krever at de i tillegg til vanlig Supercrewjobb deltar på samlinger, leverer oppgaver og tar eksamen. Når søknadsfristen gikk ut i mars var det i år nesten 100 søkere til Supercrew.

Gir studenter verdifull erfaring

Førsteamanuensis Anne Svånaug Blengsdalen er fagansvarlig for emnet Festival and Event Management. Hun er svært begeistret for samarbeidet:

- Dette samarbeidet gir studentene våre unik og verdifull arrangørerfaring. Slottsfjell har utviklet et profesjonelt opplegg for oppfølging i praktikantprogrammet SuperCrew.  Sammen skal vi gi studentene både teoretisk og praktisk innsikt i festivalarrangering.

I fjorårets studentevalueringene ble denne kombinasjonen av teoretisk og praktisk kompetanse trukket fram som særlig positivt.

Det kulturarbeidere trenger

Ketil Hvindenbråten er produsent for Slottsfjellfestivalen. Han vektlegger også kombinasjonen av teori og praksis i samarbeidet mellom høgskolen og festivalen:

- Med nesten 100 søkere viser HSN og Slottsfjell at vi har truffet innertier med balanse mellom teoretisk tyngde og relevant praksis. Dette er akkurat det unge mennesker som ønsker å jobbe med kultur trenger.

I år har vi fått enda flere toppkvalifiserte søkere til Supercrew. Det gjør uttaket mer krevende, men sikrer også at vi ender med en gruppe av svært god kvalitet, noe som er svært positivt for både Slottsfjell og HSN.

Morsomt og lærerrikt

I fjor var det 24 studenter som tok eksamen i Festival and Event management. Marte Henriksen Bollum var en av dem. Hun anbefaler varmt andre å ta emnet:

- Du lærer alt som trengs å læres når det kommer til festivaler og det er utrolig moro, sier hun i en kort film som er laget om emnet.

Emnet Festival and Event Management er et valgemne på Bachelor i kulturledelse, et studieprogram der du får kompetanse i å lede og å utvikle kulturbedrifter.

Supercrew er et praktikant- og rekrutteringsprogram, der de som jobber har mer ansvar og får mer oppfølging enn vanlige frivillige.

Søknadsfristen til Supercrew er gått ut, men det er fortsatt mulig å søke seg inn som vanlig frivillig til Slottsfjell.

Dagens Næringsliv skrev om samarbeidet da det ble innledet i fjor.