• Aktuelt»
  • Nyhetsarkiv»
  • Rektor kommenterer NOKUT-rapport om fagmiljø og utdanningskvalitet

Rektor kommenterer NOKUT-rapport om fagmiljø og utdanningskvalitet

Rektor Petter Aasen på Nokut-frokost. Skjermdump
Rektor Petter Aasen redegjorde for sitt syn på rapporten og de problemstillingene den tar opp, på Nokut-frokosten 9. mai. (Skjermdump fra video)

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) la frem sin rapport om fagmiljø og utdanningskvalitet på et frokostmøte i Oslo torsdag 9. mai. Rektor Petter Aasen deltok under fremleggelsen.


— I lys av de endringer som har funnet sted så må vi i Nokut se til vårt eget regelverk og spørre om dette er godt nok tilpasset dagens og morgendagens utdanningslandskap, skriver rapportforfatterne i en kronikk i Khrono.

Rektor Petter Aasen har flere kommentarer til rapporten i denne artikkelen hos Khrono.

Han sier blant annet rapporten ikke svarer på de spørsmål den selv og USN har reist knyttet til fagmiljø og flercampusorganisering.

– Problemet er hvordan Nokut og de sakkyndige komiteene operasjonaliserer kravene i akkreditering og tilsyn ved flercampusinstitusjoner. Kravet til stedlig fagmiljø er her et stikkord, sier Aasen til Khrono.

Se video fra fremleggelsen med rektor Petter Aasen som blir intervjuet om sin reaksjon på rapporten (ca 37 minutter ute i videoen):