Situasjonen på Kongsberg – vær varsom med sosiale medier

Campus Kongsberg
Campus Kongsberg (Krona) (Arkivfoto: Tine Poppe/USN)

USN oppfordrer alle til å være varsomme med hva de leser/ser og deler i sosial medier, knyttet til drapene på Kongsberg onsdag kveld.

(Oppdatert kl. 17.00, lørdag)

Bakgrunnen er informasjon fra politiet om at det nå spres en rekke videoer. Det kan være vanskelig å vurdere innholdet i det man åpner eller deler, og hvilken effekt det kan ha på en selv og andre.

Campus Kongsberg (Krona) og Irgensgården er åpen for undervisning og arbeid.

Studentene må følge med i Canvas for detaljert informasjon om egen undervisning.

Studenter og ansatte som trenger noen å snakke med, kan ta kontakt med:

• USNs studentprester Pernille Astrup og Kristian Gotehus Køhn kan kontaktes på telefon: (Astrup: 47401110 og Køhn: 90074770). De vil ikke være tilstede på campus noen dager.
  • Studenter som trenger noen å snakke med kan henvende seg til SSN i bokhandelen. Psykologer fra SSN helse er tilgjengelige for drop-in-samtaler. Mandag 18. oktober er Ingunn på campus fra kl. 10 til 15.
  • Mottaksenteret som er opprettet på Gyldenløve hotell vil være åpent for alle som har behov, og psykososialt kriseteam vil være tilgjengelig.
  • Kongsberg kirke er åpen for alle som har behov for å samles der.
  • Kongsberg kommune oppdaterer fortløpende på sin nettside

Vi ber alle om å ta vare på hverandre i denne vanskelige situasjonen.

USNs kontaktperson for media

Rektor Petter Aasen, mob: 995 29 024