Slik blir høstsemesteret på USN

Konsert ved studiestart Vestfold 2017. Foto: Audun Ibenholt.
For at ikke for mange mennesker skal samles på for liten plass, vil det bli offisiell semesterstart i flere omganger. Dette er fra en "tradisjonell" studiestart-åpning ved USN.

Alle studenter skal få undervisning på campus, men det må også bli en del digital undervisning. Nye studenter vil få mest tid på campus de første ukene av høstsemesteret. Praksis blir planlagt som normalt.

Mandag 10. august begynner høstsemestret på USN. Smittevernreglene gjør at høstsemesteret ikke blir helt som vanlig. Men det vil bli aktiviteter på alle campusene.

- Vi planlegger høstsemesteret med utgangspunkt i de smittevernreglene som gjelder nå. Regelen om en meters avstand gjør at det ikke bli plass til like mange studenter som normalt i klasserom og auditorier, og derfor må en del av undervisningen bli digital. Men alle skal få komme til campus, lover studiedirektør Vibeke Bredahl.

Hvis de nasjonale smittevernreglene endres i løpet av sommeren, vil USN gjøre tilsvarende endringer.

Besøk din campus 9. august

Vil du se deg om litt på forhånd? Søndag 9. august kl. 12-15 er alle våre campuser, unntatt Rauland, åpen for ferske studenter. Kom og bli kjent i gangene, møt noen studenter og ta en prat med en studieveileder. På en meters avstand, naturligvis.

Studiestart fra 10. august

Studiestart for 1.års bachelorstudenter, 1.års studenter på femårig master samt for de som starter på årsenheter på campus, vil være 10. eller 11. august. For øvrige studenter skal studiestart være i tidsrommet 12. til 19. august, fakultetene avgjør når de enkelte programmene starter opp.

Førsteårsstudenter oppfordres til å følge med på usn.no/studiestart gjennom sommeren for nærmere oppstartsinformasjon.

Studenter som fortsetter i et studieløp må følge med på min.usn eller timeplanssystemet TimeEdit for å få oppdatert oppstartsinformasjon og timeplaner.

Studenter på campus Rauland starter opp 24. august.

For at ikke for mange mennesker skal samles på for liten plass, vil det bli offisiell semesterstart i flere omganger. Det blir en digital seremoni med konsert og hilsen fra rektor og studentleder. Denne vises flere ganger, og blir en del av åpningsprogrammet for hvert studieprogram.

Studentene får informasjon om hvor og når de skal møte. Seremonien kan ses via nett i etterkant.

Undervisning

Studentene skal få undervisning både i klasserom, auditorier og digitale rom denne høsten, og de vil få hjelp til å finne fram i de digitale rommene der undervisningen foregår. Når du er på campus, vil du høre til i en fast gruppe slik at du møter de samme medstudentene i flere sammenhenger.

Vi ønsker å tilby så mye undervisning og veiledning som mulig på campus, men smittevernreglene gjør at vi ikke har plass til like mange i hvert rom. Studenter som er i risikogrupper og ikke bør delta i klasseromsundervisning, vil få alternativer til undervisning på campus.

Du får hjelp!

Er du spent på hvordan du skal komme inn i studentlivet? Det er mange som står klare til å hjelpe deg, både med å forstå hvordan du skal jobbe med studiene, og hvordan du kan engasjere deg i det sosiale livet utenom studiene.  Ansatte og erfarne studenter står klare til å hjelpe deg.

Praksis

Praksis i skoler, barnehager og helseinstitusjoner er en viktig del av utdanningen for mange studenter på USN, og det vil bli praksis som normalt denne høsten.

Eksamen

Det er lenge til eksamen, men vi har begynt å tenke på det. Det vil bli digitale eksamener i de aller fleste kursene, enten hjemme eller på campus – med god avstand til andre.

Alt er åpent, men husk smittevernreglene

Biblioteket, bokhandelen, spisestedene, treningssenter og andre servicetilbud på campus vil være åpne når høstsemesteret starter, og smittevernreglene vil bli fulgt. Vi minner studentene om å huske å holde avstand til andre, vaske hendene ofte og unngå å hoste eller nyse direkte på andre.