Slik når du oss i påskeuka

Påskeegg. Foto

Lurer du på noe eller trenger du hjelp i forbindelse med valg av studier? Søknadsfristen går ut i påsken, men vår opptaksseksjon er tilgjengelig.

Fristen for å søke opptak til høyere utdanning gjennom Samordna opptak er alltid 15. april. I år faller søknadsfristen på selveste Påskeaften.

Her følger en oversikt over hvordan og når du kan komme i kontakt med Seksjon for opptak ved HSN før fristen løper ut. Vi minner om at Samordna opptak også har bemanning av sine tjenester i påsken.

• Til og med 11. april:
    Seksjon for opptak ved HSN har ordinær beredskap, med ekstra ressurser, fram til tirsdag i påskeuken. Det betyr tilstrekkelig kapasitet på telefonen i tidsrommet 10.00 til 14.00, samt at vi besvarer e-post og henvendelser som kommer via Facebook. Dessuten er det er fortsatt mulig å dukke opp fysisk på våre campuser i Vestfold, Kongsberg og Porsgrunn.

• 12. april:
    Onsdag i påskeuken har Seksjon for opptak ved HSN ikke telefontjeneste, men e-post og Facebook-henvendelser blir besvart frem til kl 12.00.

• 13. og 14. april:
    Seksjon for opptak ved HSN har ingen spesiell beredskap torsdag og fredag i påskeuken.

• 15. april:
    På lørdag, som er Påskeaften og dagen for søknadsfrist, har Seksjon for opptak ved HSN åpent «elektronisk kontor» fra klokka 10.00 til midnatt. Vi besvarer e-post samt Facebook-henvendelser fra de som trenger hjelp knyttet til søknader til HSN.

– Hva lurer søkerne på?

Noen tar kontakt og lurer på om de er kvalifisert for studiet de ønsker å delta på, andre lurer på når og hvordan de må dokumentere bakgrunnen sin, og omtrent alle lurer på når de får svar på søknaden, sier Bjørnar Pande Wølner, som er seksjonssjef for opptak ved HSN.

Slik informasjon ligger tilgjengelig på våre nettsider eller hos Samordna Opptak.

Veldig mange lurer på poenggrenser og sjansene sine for å få plass. Det kan vi av naturlige grunner ikke spekulere i, men vi pleier å henvise dem til nettsidene våre. Der står alle poenggrensene for bachelorgrader og årsstudier, og de kan også finne en oversikt over hvordan de regner ut poengsummen sin, sier førstekonsulent Jorunn Eriksen Becker ved Seksjon for opptak ved HSN

Mange som tar kontakt, lurer også på hvilket studium de bør velge. Vi ber om forståelse for at dette er det vanskelig for oss å svare på.

– Vi gir ofte råd om at det alltid best å søke på flest mulig studier, og så heller omprioritere innen fristen for dette, som er 1. juli, forteller Wølner.

Kontakt oss om opptak

Har du spørsmål om Etter- og videreutdanning (EVU) finner du e-post og telefonnummer til administrative kontaktpersoner på hvert enkelt studietilbudsside.

Seksjon for opptak ved HSN har kontorer på høgskolens campuser på Kongsberg, i Porsgrunn og Vestfold.

Her finner du kontaktinfo til Samordna opptak