Slik skal Atle og Trine få ungdom til å velge lærerutdanning

Atle Kaasin og Trine Aas utenfor campus Drammen. foto.
FORMIDLERE: Universitetslektor Atle Kaasin og grunnskolelærerstudent Trine Eline Aas skal formidle om gledene ved å formidle. (Foto: Stian Kristoffer Sande).

USN drar ut på ny rekrutteringsturné. Denne gangen er det læreryrket som ungdom i regionen skal få høre om.

Universitetslektor Atle Kaasin og lærerstudent Trine Eline Aas skal i løpet av de kommende ukene besøke flere folkehøyskoler på Østlandet, med ett klart mål:

– Vi vil at flere skal få øynene opp for et av landets viktigste yrker, nemlig læreryrket, sier Kaasin.

Kan bli stor lærermangel i Norge

USN har tidligere skrevet om at Norge risikerer å mangle 5 800 lærere i grunnskolen innen 2040. Av den grunn har lærerutdanningene ved USN og seksjon for profilering og studentrekrutering tatt initiativ til å legge ut på en «lærerturne».

Konseptet ligner realfagsturneen som pågikk i vinter, men denne gang er det sterke historier om hvor fantastisk og betydningfullt læreryrket kan være, som skal fortelles.

– Gjennom historier og eksempler fra virkeligheten håper vi å tenne en gnist hos de unge, sier Kaasin.

I tillegg til lærerperspektivet, skal folkehøyskoleelevene få høre om studenttilværelsen ved USN.

– Jeg er veldig spent på om vi klarer å nå ut til publikum, men jeg tror det blir veldig moro, sier Aas.

Lærerstudent Trine Aas, flankert av Iselin Nybø og "den perfekte lærer" fra USN. foto.

Turnédatoer

Følgende folkehøyskoler skal besøkes iløpet av turneen:

• Danvik Folkehøgskole, 26. mars kl. 14.00
  • Buskerud Folkehøgskole, 28. mars kl. 12.00