Statlig dataparty på campus Ringerike

Fra fjorårets arrangement. Foto: Kartverket
Fra fjorårets arrangement. Foto: Kartverket

Over 500 barn, voksne og studenter er ventet til Hønefoss, når 12 etater inviterer til årets statlige dataparty på campus Ringerike i helgen.


Etatene, med Kartverket og Difi i spissen, har de siste årene frigitt store mengder data, alt fra kartdata til værdata, vegdata og kulturdata.

Nå vil de at utviklere, gründere, studenter og andre kreative folk skal finne nye bruksmåter for dataene, slik at de kan bidra til verdiskaping og nye arbeidsplasser.

Samtidig ønsker de at barn og ungdom skal bli bedre databrukere og få en bedre teknologiforståelse. En del av festen blir derfor forbeholdt juniorer som skal lære å kode, lage apper og kart og mye mer.

Dessuten vil de over 200 påmeldte barna og ungdommene få hver sin gratis Micro:bit, en helt ny mini-datamaskin som er i ferd med å bli en hit i kodemiljøene. I Storbritannia deles den ut til alle skoleelever.

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) campus Ringerike har et stort IT-miljø, og studentene derfra er blant deltakerne på årets arrangement.

Både HSN og Lær Kidsa koding er blant årets samarbeidspartnere.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner skal foreta den offisielle åpningen.

Fakta #hack4no

#hack4no er et hackathon (sammensatt av “hacke” og “maraton”) hvor kreative hoder, deriblant programmerere, møtes for å utvikle ideer og bruke data.

Holdes på campus Ringerike 28. og 29. oktober i regi av Kartverket og Difi i samarbeid med ytterligere 10 etater

Følgende dataforvaltere stiller med data i tillegg til Kartverket: Kulturrådet, Riksantikvaren, Meteorologisk Institutt, Statens vegvesen, Riksarkivet, Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene, Fiskeridirektoratet, Norsk Reiseinformasjon og Statistisk sentralbyrå

Les mer på: www.hack4.no

Kontaktpersoner:

Sveinung Engeland
Prosjektleder #hack4no
Tlf. /mob.: 32 11 81 00 / 91 32 20 43
E-post: sveinung.engeland@kartverket.no

Karen Stendal
Førsteamanuensis
Handelshøyskolen
Campus Ringerike
Karen.Stendal@hbv.no
+47 31 00 94 77 / 952 30 179