Studentambassadørene er klare

Tre studentambassadører. Foto.
Linda Sandbakken, Martin Leth Risnes og Ida Østbye er tre av HSNs ambassadører

31 ambassadører fra alle våre studiesteder står parate til å fortelle om Høgskolen i Sørøst-Norge.


Over 100 studenter ønsket å jobbe som ambassadør for HSN. Etter omfattende utvelgelsesrunder og intervjuer er 31 ambassadører valgt ut og skal blant annet reise rundt på messer og skolebesøk for HSN.

Alle våre studiesteder er representert i ambassadørflokken.

– Glad i høyskolen

Studentambassadør Camilla Berg Rindahl tar mastergrad i kulturstudier i Bø. Hun ser fram til å promotere den nye høyskolen for kommende studenter.

– Jeg er utrolig glad i høyskolen min, og gleder meg over at den nå blir så mye større. Jeg synes det er viktig at vi studentene, som tross alt kjenner studiehverdagen på kroppen, er med på å formidle alt det fine som ligger i HSN, sier Rindahl.

Hun har lest seg godt opp om de andre studiestedene, særlig i Buskerud og Vestfold.

– Jeg har brukt tida godt og opplever at jeg nå har en god oversikt over HSN. Det som slår meg er at HiT og HBV virker til å være like på mange felt, selv om hvert studiested selvsagt har sine særegenheter, sier hun.

– En fantastisk mulighet

Martin Leth Risnes er lærerstudent i Drammen og én av ambassadørene. Han ser frem mot jobben.

– Jeg ønsket å bli studentambassadør fordi det hørtes ut som en fantastisk mulighet til å reise rundt i Norge å representere høyskolen min. Å få betalt for å reise rundt til mange forskjellige steder i landet, og møte mange nye potensielle studenter er jo en drømmejobb, forteller lærerstudenten.

Risnes legger til at opplæringen han har fått, og efaringene han kommer til å gjøre seg som studentambassadør, vil han dra nytte av både jobb og i andre verv på høyskolen.

– Rollen som studentambassadør gir en veldig god mulighet til å bedre sin tale- og presentasjonsteknikk, sier Leth Risnes.

Messer og skolebesøk i januar og februar

11. januar begynner første utdanningsmesse på Lillestrøm, og deretter går det slag i slag Norge rundt frem til messeturnéen avsluttes i Oslo 17. - 18. februar. I perioden frem til søknadsfrist vil HSN også delta på flere skolebesøk, både på eget initiativ og gjennom såkalte «Universitetsturneer», hvor flere universiteter og høyskoler besøker flere videregående skoler gjennom en intensiv uke.

I tillegg til messer og skolebesøk vil studentambassadørene også delta på andre aktiviteter som fagdager og andre campusbaserte aktiviteter samt svare på spørsmål i sosiale medier.

Ida Østbye, som studerer juss på Ringerike, gleder seg til å være ambassadør:

– Jeg trives veldig godt på denne skolen, og jeg vil bidra med å spre det gode ordet slik at flere kommende studenter skal få øynene opp for HSN og forhåpentlig få noen fantastiske år her. Akkurat slik jeg har hatt, sier Østbye.

Hun sier også at hun gleder seg til å «teste seg i felten»:

– Jeg har alltid trivdes med å snakke foran forsamlinger, store som små, og nå får jeg prøvd meg på en litt annen måte enn tidligere. Jeg tror det vil bli både gøy, spennende og utfordrende, men helt klart mest gøy.

Studentrekrutteringskonsept snart i havn

Parallelt med utvelgelse og opplæring av ambassadører har vi utviklet det som vil bli historiens første studentrekrutteringskonsept for Høgskolen i Sørøst-Norge. Konseptet vil bli presentert 15. desember.

– Vi har jobbet jevnt og trutt med dette siden tidlig høst og har sørget for god intern deltakelse i utviklingen av konseptet, forteller prosjektleder for studentrekruttering Audun Ibenholt.

Han er fornøyd med utgangspunktet:

– Vi har testet konseptet på 18-22-åringer, med gode resultater. Det legger til rette for at konseptet vil fungere, selv om det er utfordrende å skulle rekruttere studenter til en flunka ny høyskole som mange foreløpig ikke har hørt om, sier Ibenholt.