Studentdemokratiet oppfordrer: - Bli bøssebærer

Ta oppfordringen fra Studentdemokratiet i Sørøst-Norge: Bli med på årets viktigste søndagstur 23. oktober.

Vi oppfordrer våre studenter og ansatte til å registrere seg som bøssebærere for årets TV-aksjon.

Innsamlingen finner sted søndag 23. oktober. Bli med og gå årets viktigste søndagstur.

Livsviktig hjelp

TV-aksjonen skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

Ni land

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Bli bøssebærer!

Målet er at alle husstander skal få besøk den 23. oktober. Til det trengs det 100.000 bøssebærere.

Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16.00-18.00 søndag 23.oktober.

• Er du under 18 år, må du gå i følge med en som er voksen.

• Ønsker du å gå sammen med en venn, holder det at en av dere registrere seg som bøssebærer.

Har du spørsmål om det å være bøssebærer eller hva som skjer rundt TV-aksjonen der du bor? Ta kontakt med din lokale TV-aksjonsleder her.