Studenter spredte glede på mottak

To barn ved Raumyr flyktningmottak viser stolt fram dukkene de lagde sammen med HSN-studentene
To barn ved Raumyr flyktningmottak viser stolt fram «monsterdukkene» de lagde sammen med HSN-studentene

Lærerstudenter arrangerte kunst- og håndverksdag for beboerne på Raumyr flyktningmottak. – Den mest vellykkede integreringsdagen vi har hatt, sier samfunnskontakt ved mottaket, Ingrid Løken

Toril Aagaard, førsteamanuensis ved Institutt for pedagogikk på vår campus på Notodden, hadde nylig med seg 24 faglærerstudenter til en «kunst- og håndverk-dag» på Raumyr flyktningmottak på Kongsberg.

Monsterdukker og hjemmebakst

Studentene hadde planlagt en dag med praktisk-estetisk arbeid på mottaket. Beboere i alle aldre, men også barn fra en lokal vennskapsklasse, myldret til langbordene i fellesområdet.

– Nå skal jeg forklare hvordan de kan lage monsterdukke uten å si noe, sa student Karianne Elisabeth Rustad lattermildt.

I tillegg til tilverking av monsterdukker, ble det vevd, malt, tegnet, brettet origami og spist kaker. Studentene hadde med seg hjemmebakst som ble servert.

Foto av beboere og studenter som samarbeider om et veveprosjekt.

Beboere i alle aldre deltok i arbeidet som forgikk på langbordene i fellesområdet.

Kunst som brobygger

Studentene melder at dette ble en dag preget av gjensidig glede og sosialisering på tvers av kulturer.

– Dette ble en dag med svært gode, og nyttige, erfaringer for våre studenter, som utdanner seg til arbeid i en flerkulturell skole. De tok språkutfordringen på strak arm og fikk til mye bra kommunikasjon uten noe felles språk, der kunsten fungerte som brobygger, forteller Aagaard, som selv er bosatt på Kongsberg.

– Suverent

– Hjertelig takk til studentflokken for suveren innsats! Dette er den mest vellykkede integreringsdagen vi har hatt, sier samfunnskontakt ved mottaket, Ingrid Løken.

Høyskolen ønsker å takke mottaket og beboerne for gjestfriheten, og retter samtidig en takk til IKEA, som på forhånd hadde supplert studentene med stoffrester.

Gruppebilde av studentene som besøkte Raumyr flyktningmottak.

Studentene som deltok på kunst- og håndverksdagen poserer med et veggteppe som ble laget på mottaket.