Studentleder Melbye glad for studentombud

Michael Melbye - foto

- En gledens dag, sier studentleder Michael Melbye, etter styrevedtaket om eget studentombud ved HSN.

- Nå har også vi endelig fått på plass denne ordningen, med et studentombud som vil være en viktig ressursperson for studentenes ve og vel gjennom studietiden. Dette skal feires, sier Melbye til Studentdemokratiets nettsted.

Styret for Høgskolen i Sørøst-Norge vedtok 10. mars at studentene ved høyskolen får sitt eget studentombud. Dette kommer etter initiativ fra Studentdemokratiet ved HSN.

Etablert ordning

Ordningen med studentombud er allerede etablert ved de fleste større institusjonene i Norge og ellers i Norden, som det er naturlig for HSN å sammenligne seg med.

Universitetet i Oslo var i 2012 først ute i Norge med en slik stilling.  I tillegg har HiOA, UiT, UiS, UiB, NTNU, NHH nå etablert ordningen.