Suveren seier i NM for studentbedrifter

Indago SB - foto

Studentbedriften Indago SB fra Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Porsgrunn, var suveren i årets NM for studentbedrifter.


Tekst og foto: Per Magnus Holtung

Indago SBmed ingeniørstudentene Per Egil Ekroll, Øyvind Knutsen, Erik Haugen, Petter Øverland og Steffen Sulesund, presenterte sitt egenutviklede måleinstrument for umerkede sikringer og stikkontakter. Slike umerkede komponenter er en hodepine for elektrikere i hele verden.                                             

Alle de fem er tidligere elektrikere, og er nå i innspurten med sin elektro-ingeniørutdanning på Y-veistudiet

Les pressemelding fra Ungt Entreprenørskap, med uttalelser fra vinnerne i Indago SB.

Ferd-prisen

I tillegg til prisen som beste studentbedrift fikk Indago SB  også den høythengende Ferd-prisen. Den går til den bedriften som juryen mener har best internasjonalt potensial. 

-Overbevisende

- Som team er de overbevisende med sin kompetanse og erfaring, og de forstår brukerens behov godt. Produktet dekker et behov i markedet og vil bidra til effektivisering av arbeidsprosesser. Økt sikkerhet i arbeidsprosessene er også et viktig bidrag fra produktet. Bedriften har identifisert, utnyttet og utviklet sitt nettverk på en overbevisende måte. Interessentene står allerede i kø. Bedriften fremstår troverdig med ambisiøse og troverdige mål, heter det i juryens begrunnelse for prisen til Indago SB som Beste studentbedrift.  

I tillegg til æren og mye velfortjent oppmerksomhet fulgte det også 20 000 kroner med førsteprisen.

Beste profilering

For hver pris var det tre nominerte, og HSN markerte seg sterkt i de fleste.

Prisen for beste profilering gikk til Woody SB fra HSN, campus Notodden. Den har spesialisert seg på hodeplagg av rene naturmaterialer. Blant annet luer med strikkegarn utvunnet av brennesle. 

- Vinneren av Beste profilering har lykkes med en tydelig integrert plan. Virkemidlene for merkevarebygging og markedsføring er godt begrunnet i forretningsplanen. Med en filosofi om at det etiske er like viktig som det estetiske, skiller bedriften seg ut. Juryen er imponert over hvordan de med orginale grep understøtter og forsterker bedriftens virksomhetsidé. Det hviler ingen tvil om at Woody SB lever og ånder sin merkevare, sier juryen om Woody SB,

Til EM i Romania

I NM i Oslo onsdag og torsdag konkurrerte bedriftene om åtte priser. Prisen for beste bedrift og Ferdprisen ga også deltakelse i Europamesterskapet for studentbedrifter i Bucuresti 6. - 8. juli.

Ettersom Indago SB vant begge prisene som ga EM-plass, fikk  nr. 2 i NM, HavTekk SB fra NTNU Ålesund også EM-plass.

24 bedrifter

I årets NM var det hele 24 bedrifter som hadde kvalifisert seg gjennom regionale finaler. Av disse 24 var fem bedrifter fra Høgskolen i Sørøst-Norge.

 

Dette er studentbedrift

En studentbedrift blir dannet av en gruppe studenter.

Oppgavene er blant å utarbeide en god forretningsidé,  danne bedriftens styre, utarbeide forretningsplan, innhente kapital, registrering, markedsføring og salg, årsrapport, og til slutt styrt avvikling av bedriften.

NM for Studentbedrifter arrangeres av Ungt Entreprenørskap i samarbeid med NHO, Innovasjon Norge, Siva og Norges Forskningsråd. I to dager har 24 studentbedrifter fra hele landet konkurrert under NM på Næringslivets Hus i Oslo.

HSN-studentbedrifter i NM 2016:

Les også: Fem HSN-studentbedrifter i NM