Tilbake på campus med fast jobb

Agnethe Wedum Storihle har en master fra HSN og var tilbake på campus Ringerike under Kunnandidagen.  Foto

Agnethe Wedum Storihle stod på stand under Kunnandidagen på campus Ringerike. Hun har fått fast jobb etter masteren, og fortalte dagens studenter om mulighetene.

Tekst og foto: Jan-Henrik Kulberg

- Jeg jobber i Helse Sør-Øst, som var en av tre arbeidsplasser jeg hadde praksis hos i Trainee Innlandet, forteller Agnethe.   Flere HSN-studenter har benyttet seg av ordningen, så de siste tre årene har Trainee Innlandet hatt stand på Kunnandidagen.

- Når vi får så mange studenter herfra, blir det feil å ikke være tilstede.  Det er kjempehyggelig å være tilbake, og ikke minst å se at studentboligene er på plass.  Masteren fra HSN har vært veldig nyttig for meg, sier Agnethe.

- Jeg har blitt mer reflektert og mer kritisk, ikke minst til bruk av kilder.  Jeg tror vi som har tatt en master kan bidra med nytenkning i bedriften.  Det har vært en god erfaring å ha tatt en master på HSN, selv om det var mye arbeid.

Kunnandidagen Ringerike 2016

- Får vite hvor vi står

Det vrimlet av studenter i fellesområdene på campus Ringerike onsdag 8. september.

Bildet over: Marte Ødegaard Hansen og Nejra Alagic (Bachelor i økonomi og ledelse) var to av dagens studenter som benyttet dagen til å bli kjent med mulige arbeidsgivere.

- Vi har vært på Kunnandidagen i flere år, men synes vi får enda mer ut av den nå som vi har studert en stund.  Vi er både ute etter informasjon om arbeidsplassen og informasjon om hva de ser etter hos de ansatte.  Da vet vi bedre hvor vi står, og hva vi trenger å jobbe mer med, forteller Marte.

- Hva er de ute etter da?

- Gode karakterer selvsagt, men de ser også på om du har engasjert deg utenom studiene, og om du har hatt et utenlandsopphold.  Vi var begge to på sommerskolen i Mostar dette året, og jeg har også vært tillitsvalgt og økonomiansvarlig for studentkroa, sier Nejra.

Tonje leder Kunnandidagen. Foto

Viktig kontakt med jobbmarkedet

Tonje Kvamme Dahl er leder for Kunnandidagen.  Hun har startet på fjerde året på siviløkonom-studiet, med spesialisering i bedriftsøkonomi.

- Målet er at studentene skal få en innsikt i markedet.  Da jeg startet på høyskolen visste jeg ikke så mye om hva sags jobber som kunne være aktuelle etter studiet. Mange studenter har sagt at de har fått viktige kontakter med bedrifter - og noe de har kunnet jobbe videre med.  Så sånn sett har studenter indirekte fått hjelp til å få jobb gjennom Kunnandidagen, sier Tonje.

Sammen med resten av arrangementsgruppen har hun jobbet siden jul med å forberede årets karrieredag.

På karrieredag?  Dette bør du tenke på.

Kai Holhjem er leder for region øst ved KPMG AS. Foto

Kai Holhjem er leder for region øst ved KPMG AS.  Her er hans beste råd til deg som skal på karrieredag for å snakke med mulige arbeidsgivere.

- Still godt forberedt.  Vit hvilket firma du vil snakke med, og jobb for å få oppmerksomheten.  Bruk tiden godt, still gode og relevante spørsmål.  Vi er her for å snakke med folk, ikke for å vise frem logoen vår.  Du må vise at du kan kommunisere med mennesker, og du må selvsagt være faglig solid.

Holhjem sier de beste ansettelsene han har gjort, er med studenter som har kommet bort på standen og stilt relevante spørsmål.

- Er utenlandsopphold viktig?

- Ja det viser jo at du har gjort noe ekstra.  Mye av det vi gjør handler om kommunikasjon.  Å tørre å gå utenfor komfortsonen din, er en viktig egenskap for oss.

I fjor ansatte KPMG 70 revisoerer og 10 rådgivere.  Holhjem sier de fleste ble rekruttert via karrieredager slik som Kunnandidagen.

Kunnandidagen

En karrieredag, arrangert av Kunnandi, som er en konsulentbedrift styrt av studenter ved HSN.

Årets Kunnandidag hadde 17 stands.

Kunnandi tilbyr tjenester til næringslivet, og setter sammen team med studenter som løser oppdragene.

Hovedkontor på campus Ringerike, og avdelinger på campus Kongsberg og campus Drammen.

Studentene får betalt for jobben de gjør.

Tanken bak Kunnandi:

Å bidra til at studenter ved HSN får en mulighet til å komme nærmere næringslivet.

Gjennom Kunnandi vil studentene få en mulighet til bruke sin teoretiske kompetanse i praksis, knytte nettverk og bidra til å fremme seg selv og HSN.

På sikt er ønsket at Kunnandi skal bidra til å styrke HSN sitt omdømme.