USN-studenter på Kongsberg og Drammen er smittet av korona

En student på Campus Kongsberg er bekreftet smittet av korona.  USN samarbeider tett med kommuneoverlegen om å spore og stoppe smitten. To studenter i Drammen er smittet på sin praksisplass.

Tirsdag 22. september ble USNs beredskapsledelse informert om at en student på Realfagkurs ingeniør (RK-ING) på Kongsberg er smittet av korona. 40 studenter som var på forelesning sammen med smittede studenten 17. september, ble tirsdag kveld bedt om å gå i karantene fram til 27. september. De vil bli kontaktet av kommunens smittevernteam for videre oppfølging.

USN samarbeider med kommuneoverlegen om å kartlegge andre mulige nærkontakter av den smittede studenten.

-    Vi følger nøye med på situasjonen, men så langt har vi ikke opplysninger som tilsier at det er hensiktsmessig å avlyse undervisning eller be flere studenter om å gå i karantene, sier beredskapsleder Johnny Thorsen.

Oppdatering kl. 10.15:

To studenter i Drammen
To studenter på barnehagelærerutdanningen i Drammen er bekreftet korona-smittet. De to er smittet i forbindelse med et utbrudd i barnehagen der de er i praksis, og har ikke vært tilstede på campus i den perioden da de kan ha smittet andre. Studentene følges opp av sine faglærere og av kommunehelsetjenesten.

Oppdatert torsdag 24. september:

Ytterligere en student i Kongsberg

Onsdag kveld ble ytterligere en student i Kongsberg bekreftet smittet. Det er en kjent sammenheng mellom de to smittetilfellene på campus Kongsberg. Denne personen er student på det første året på bachelor i optometri. I samråd med kommuneoverlegen i Kongsberg er det besluttet at det ikke er nødvendig å innføre karantene for klassen.