Utdanningsmesse: Vil ha kunnskap for fremtiden

Ayanle Omar, Lisa N. Halvorsrød og Alexandra Moe Richardt møtte potensielle HSN-studenter på utdanningsmessa på Lillestrøm.

Studentambassadørene fikk nok å gjøre på utdanningsmessa på Lillestrøm, som markerte starten på årets utdanningsmesse-sesong.

Tekst og foto: Solveig Stormo Johansen

Det er mange interesserte innom standen vår, og det virker som ungdommene har klare formeninger om hva de vil bli, og hva som er smarte valg for fremtiden, sier studentambassadør Alexandra Moe Richardt.

Se bilder fra messen på Lillestrøm (Flickr).

HSNs studentambassadører stilte godt forberedt, for på utdanningsmessene får de spørsmål om mye forskjellig: alt fra studietilbud til de ulike campusene våre, poenggrenser og livet som student.

Skal fikse miljøproblemene

Thea Kløvstad er en av mange som har stoppet opp på HSNs stand for å få informasjon om studietilbudet.

Jeg synes realfag og naturfag er morsomt, og har alltid likt det. Mitt mål er å fikse miljøproblemene med kunnskap om natur- og miljøfag. I fremtiden er det et stort behov for folk med kunnskap innen dette, sier hun.

Thea Kløvstad og Kristian Martiniussen Mæland vil få kunnskap til å jobbe med miljøvern i fremtiden.

En annen med store ambisjoner var Kristian Martiniussen Mæland.

Jeg er interessert i både IT og dyr. Jeg har lyst til å bli marinebiolog, slik at jeg kan være med å redde dyrene i havet. Vi trenger fisk til mat og for å leve. Økosystemet i havet blir fort påvirket av Co2-nivået, og nå er det faretruende høyt. Det skal jeg fikse i fremtiden, sier han optimistisk.

Vil jobbe med noe teknisk

Teknologi på HSNs stand på Lillestrøm

På årets messestand står det utstilt flere tekniske modeller både drone, bil og robot  som får interesserte til å stoppe opp. Blant dem var Martin Sandnes Aksberg:

Jeg er sikker på at jeg vil jobbe med noe teknisk, for eksempel som dataingeniør. Jeg programmerer spill på fritiden og har bestandig vært interessert i alt med data. Jeg har lyst på en grad med mange jobbmuligheter, og det tror jeg en ingeniør har.

Her møter du HSN på messe:

• Lillestrøm: 9. - 10. januar
  • Halden: 12. - 13. januar
  • Kristiansand: 16. - 17. januar
  • Sandefjord: 19. - 20. januar
  • Stavanger: 23. - 24. januar
  • Bergen: 26. - 27. januar
  • Ålesund: 30. - 31. januar
  • Trondheim: 2. -3. februar
  • Bodø: 6. - 7. februar
  • Tromsø: 9. - 10. februar
  • Oslo: 15. - 16. februar

Få nyhetsbrev fra det fagområdet som interesserer deg.