Ved godt mot etter nestenulykke

Skjermdump fra NRK som viser luftballongen med studentene om bord.

Lærerstudenter ved HSN havnet i en dramatisk situasjon under en luftballongferd i forbindelse med en samfunnsfag-ekskursjon til Berlin.

Ti studenter samt en faglærer ved lærerutdanningen vår i Drammen var tirsdag ettermiddag involvert i en nestenulykke i den tyske hovedstaden. De befant seg om bord i en luftballong over sentrum da kraftig vind førte til at mannskapet mistet kontrollen. Kurven ble slynget fram og tilbake, og det tok om lag 20 minutter før ansatte og redningsmannskaper lyktes med å få kurven ned til bakken ved hjelp av stålwirene den var festet med.

Les mer om hendelsen (nrk.no)

Alle ble sjekket av helsepersonell etter de hadde landet, og ingen av de involverte ble fysisk skadet som følge av hendelsen.

Turen fortsetter som planlagt

Studentene oppgir at de er oppskaket, men at de likevel har besluttet å fullføre ekskursjonen og returnerer som planlagt førstkommende helg.

Samtlige studenter har vært i kontakt med sin familie.

– Utvist mye omsorg

– Det rapporteres at stemningen i gruppa er god. Det ble utvist mye omsorg for de som var mest medtatt i går, forteller Tone Strøm, som leder Institutt for menneskerettigheter, religion og samfunnsfag ved HSN.

Studentene følges opp av faglærer og vil få tilbud om videre oppfølging fra høyskolen når de vender tilbake.