– Vi fikk vitnemål

Hanne Bjørge og Lena Øiberg holdt studentenes tale under avslutningssermonien for bachelorstudentene i økonomi og ledelse i Kongsberg.

– Å være student er et liv i berg og dalbane, men takket være dyktige forelesere, familie og venner står vi her i dag, sier Hanne Bjørge, en av bachelorstudentene i Økonomi og ledelse som har mottott vitnemål.

Tekst: Ragne Hvidsten
Foto: Arnt Farbu

Tre år med forelesninger, prosjektoppgaver og eksamener ble markert med høytidelig vitnemålutdeling for bachelorstudentene i Økonomi og ledelse på Krona 13. juni.

– Vi er stolte over de gode resultatene studentene våre får, ikke bare de suverene, men alle studentene som vi nå sender ut i arbeidslivet med gode verktøy, og en bred og anvendelig innsikt i økonomi og ledelse, sier Birger Opstad, instituttleder for industriell økonomi, strategi og statsvitenskap.

Avgangsstudenter ved bachelor i økonomi og ledelse i Kongsberg.

Studentene fikk med seg mange råd og oppfordringer på veien til videre studier eller arbeidsliv.

– Det sikre i arbeidslivet er det usikre. Se på endring som en mulighet. Mye er i endring men punktlighet og høflighet går aldri av moten, forsikret rådmann Wenche Grinderud.

Det mest konkrete kom fra foreleser Thor Egil Sæther. Han minnet om at forbrukslån er dyrt, og det falt i god jord hos økonomistudentene.

– I arbeidslivet er det plass til alle. Karakterene er ikke alltid avgjørende. Personlighet er også viktig. Dere skal ha ambisjoner på egne vegne, men vær gjerne ydmyke overfor andre og vis en passe dose respekt for de som har mer erfaring, oppfordret han.