- Vi må bytte ut internett

Vadim Makarov.  Photo: Jan-Henrik Kulberg/USN

- Kvantecomputere vil gjøre dagens internett usikkert. Vi trenger et nytt, sier dr. Vadim Makarov fra Quantum Hacking Lab.

Tekst, foto og video: Jan-Henrik Kulberg

Dr. Vadim Makarov har besøkt HSN flere ganger, som foreleser og gjest hos vår forskningsgruppe i kvanteteknologi.

Makarov hevder at utviklingen av kvantecomputere vil gjøre det nødvendig å bytte ut infrastrukturen på internett.

Det vil ikke lenger være mulig å kommunisere sikkert gjennom dagens kryptering, sier Makarov, som blir leid inn for å knekke krypteringen til mange av dagens store aktører.

Makarov arbeider ved Institute for Quantum Computing ved The University of Waterloo in Canada, hvor han leder Quantum Hacking Lab.

Han har fått mye internasjonal oppmersomhet for sin forskning innen kvante-hacking.

I teorien er kvante-kommunikasjon umulig å hacke, men Makarov har likevel klart å knekke krypteringen til flere av disse systemene.

SE VIDEO:

Makarovs forskning og hacke-virksomhet har vært omtalt i blant annet:

BBC, The Economist, Forbes, Wired, Business Insider, PCMag, Le Monde, Le Figaro, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, Die Welt, Financial Times Deutschland, Nature News,Physics World, Physics Today, New Scientist, Scientific American, Photonics Spectra, Ars Technica, The Register, Motherboard, The Irish Times, Компьюлента, Лента.Ру, 新华 网, Slashdot og MIT Technology Review.