Videoer om bærekraftig utvikling i skolen

INN har utviklet en serie med videoer som kan benyttes i arbeidet med å forstå og integrere temaet bærekraftig utvikling i LK20. Her får du en smakebit.

Video 1: Bærekraftig utvikling i skolen; Hva krever det av tilnærming og metoder?

 

 

Denne videoen tar opp hvordan LK20 med tverrfaglige tema og skolens doble samfunnsoppdrag med utdanning og danning kan nærme seg samfunnsaktuelle utfordringer med utdanning for bærekraftig utvikling. Det forklares hva, hvordan og hvorfor det er en hensiktsmessig tilnærming og utdyper tre sentrale aspekter; virkelighetsnære temaer og problemer, tverrfaglig arbeid, aktiv læring og hvordan de tre utgjør en base for å bygge bærekraftskompetanser som ruster en for å møte samfunns of arbeidsliv.  

Video 2: Bærekraftig utvikling i skolen: Hvordan arbeide tverrfaglig med fokus på aktiv læring?

 

 

Denne videoen tar opp hvordan aktiv læring både dreier seg om metoder, men også elevinvolvering i ulike deler av læringsprosessen. Og hvordan aktiv læring i tverrfaglig arbeid er sentralt for å kunne legge til rette for dybdelæring og å lære å lære. Videre viser den modeller for ulike grader av tverrfaglig arbeid med flerfaglighet, tverrfaglighet og transfaglighet, samt konkrete eksempler på hvordan det kan gjøres i praksis. 

 

Ønsker du å ta en kikk på resten av videoene? Sjekk ut Senter for samarbeidslæring for bærekraftig utvikling (CCL) sin hjemmeside!