Bolig i utlandet

Mange av våre samarbeidspartnere tilbyr muligheter for innkvartering i studentbolig og vil ha prioritet for internasjonale studenter som kommer gjennom våre avtaler. Studentbolig søkes enten samtidig med søknad om studieplass eller etter at du har fått opptaksbrev. Dette vil variere – så les informasjonen du får fra vertsuniversitetet ditt nøye for å få oversikt over boligtilbudet.

Enkelte av våre partnere har ikke egne studentboliger. Da må du ut på det private markedet. Det som da kan være lurt å tenke på, er:

• Sjekk vertsinstitusjonens nettside for informasjon om private utleiere. De aller fleste har tips og råd om dette på nett.
  • Sjekk tidligere studenters erfaringer på vår facebookgruppe for utvekslingsstudenter
  • Vent med å skaffe bolig til etter at du har mottatt opptaksbrev og studieplassen er sikret.
  • Ikke betal inn depositum til en utleier du ikke kjenner før du er sikker på at leiligheten er i den stand du forventer. Enkelte av de som finner seg leilighet privat har reist ut først og bodd midlertidig på hostel inntil de har funnet et permanent bosted.