Utveksling gjennom Erasmus

Målet med Erasmus+ er at man skal få mulighet til å bo i et annet land, lære språk, nye arbeidsmetoder, bli kjent med en annen kultur og få internasjonal erfaring. Har du studieopphold gjennom Erasmus+ i Europa mottar du enten 410 eller 460 euro i stipend per måned avhengig av hvor du reiser.

Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett, og Norge deltar på lik linje med EUs medlemsland.

Har du studieopphold gjennom Erasmus+ i Europa mottar du enten 410 eller 460 euro* i stipend per måned avhengig av hvor du reiser (*2019). Under et studieopphold gjennom Erasmus+ beholder du retten til lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning.

Målet med Erasmus+ er at man skal få mulighet til å bo i et annet land, lære språk, nye arbeidsmetoder, bli kjent med en annen kultur og få internasjonal erfaring. Du betaler ikke skolepenger, du får Erasmus+-stipend samtidig som du kan få støtte fra Lånekassen, du får en språktest og –sertifikat, og du kan få gratis språkkurs.

Når du reiser på utveksling gjennom Erasmus+ godkjennes studieoppholdet ditt på forhånd som en del av graden din, og du går ikke glipp av studieprogresjon.

Du kan lese mer om finansiering av utveksling her.

Hvorfor Erasmus+ utveksling?

• Forbedre og lære språkferdigheter
  • Bli mer fleksibel - evne til å se løsninger, kreativ og evne til å håndtere kompleksitet og usikkerhet
  •  Bli mer selvstendig – handlekraft og evne til problemløsning