Visuell kommunikasjon ved University of Wollongong, høsten 2016

anine

Anine Heitun studerer visuell kommunikasjon ved campus Drammen. Høsten 2016 har hun vært Study Abroad-student ved University of Wollongong, Australia.

Faglig utbytte

Fagene hun tok i Australia var:

• CAGD190: Design Principles
  • CAGD203: Design Innovation
  • CAVA112: Visual Arts Studio Workshop B (Animation)
  • Cava125: Introduction to Photography II

Fordeling av studiepoeng og antall fag og timer er veldig likt som ved HSN. Ett fag er 6 credits, som tilsvarer 7,5 norske studiepoeng. På Wollongong har de også undervisning/tutorials 3-4 timer per fag, som også er ganske likt som ved HSN. -Ellers er selve fagene lagt opp litt annerledes enn det vi er vant til på visuell kommunikasjon ved HSN. I hvert fag har vi tre assessments som graderes hver for seg, og det er gjennomsnittet av dette som blir den endelige karakteren. Dette gjelder samtlige fag vi tar, men andre fag vil antakelig ha andre opplegg. Skolen i seg selv er veldig annerledes en høgskolen hjemme. Campus er et stort og frodig område, med masse flott natur og flere titalls forskjellige skolebygg, et bibliotek, flere kafeer, flere restauranter, en pub, butikker, banker m.m. Campus føles nesten som en liten by, og kan så å si sammenlignes med Drammen sentrum.

Opplevelser

- Helt i starten av semesteret dro jeg på en todagers tur hvor vi blant annet fikk klappe kenguruer, se koalaer, wombater og andre australske dyr, surfe på sanddynene og dra på hval- og delfinsafari, som var veldig gøy. Jeg har også vært på en veldig fin tur til Melbourne, som absolutt anbefales om man ønsker å se en by som etter min mening er litt mer spennende og variert enn Sydney. Ellers er det veldig mye å finne på i nærområdet rundt Wollongong, og jeg har blant annet vært på tur til flotte Carrington Falls, besøkt Nan Tien-tempelet, vært på musikkfestivalen Yours & Owls, og selvfølgelig badet på den fantastiske stranden her.

Krever litt å søke

Anine forteller at studenter må forberede seg på papirarbeid, da selve søknadsprosessen er litt omfattende, men at etter det var gjort, har alt egentlig bare gått på skinner. - Man får veldig mye informasjon når man kommer ned, og hvis det er noe man lurer på, er det mange å spørre.

Hun påpeker at det på mange måter det er en fordel at Australia ligger så langt unna Norge, ved at man ikke har mulighet til å reise hjem i helger eller ferier, og dermed innstiller seg mer på at man er på utveksling.

Marketview

Marketview, som er studentboligen Anine bor i, er en stor grunn til at hun trives så godt. For det første er rommene veldig bra, med dobbeltseng, kjøleskap og eget bad, noe som gjør at man har mulighet til privatliv dersom man ønsker det. Men enda bedre er det at det er så mange muligheter til å være sosial. Hver måned arrangerer Marketview ulike aktiviteter, utflukter, middager, filmkvelder, og andre sammenkomster, og veldig mye er gratis. Marketview har også fire dager i uken et opplegg hvor man kan studere sammen. Det er også et stort fellesareale hvor man kan studere, spise middagen sin eller spille biljard, bordtennis, brettspill eller Xbox.

Flere fagvalg, personlig vekst og nye venner

Det er så utrolig mange grunner til å reise ut. For det første har du flere valgmuligheter når det kommer til fag, som betyr at du kan velge det som passer deg, og du vil også skille deg ut i forhold til resten av klassen din i jobbsøknader.

For det andre får du oppleve et helt nytt sted, og hvis du drar langt nok, en helt ny verdensdel. Du vokser også mye på å skulle klare deg selv et sted uten et etablert nettverk. Og aller best er at du får et helt nytt nettverk,  med mange nye venner, antakelig fra forskjellige steder i verden.