University of Technology Sydney (UTS)

Sydney er Australias største by (ca 4,6 millioner innbyggere) og ligger på kontinentets sørlige østkyst. Klimaet er temperert, med varme somre (november-mars) og vintertemperaturer som er behagelige for vintervante nordmenn. Som verdensmetropol har Sydney tilbud innen det meste: Festivaler, konserter, kunst og kultur, strandliv og spennende mennesker!

Avtaletype: Study Abroad
Land: Australia
Institusjonens hjemmeside: UTS
Kurskatalog: Kurstilbud
Til inspirasjon:

UTS Building 7, Thomas St

Antall plasser

Avtalen gjelder for Bachelor og Master studenter. Det er begrenset med plasser.  Avtalen gjelder ikke helsefagstudier.

• Karakterkrav: snitt C
  • Språkkrav: Minimum 4 i snitt fra engelsk på vitnemål fra videregående skole. Dersom du ikke har dette kan man levere et UTS English Language Proficiency Assessment form i stedet for å ta en språktest. Merk at bekreftelsen skal signeres av en engelsklærer. Dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklige land kan telle positivt) eller -TOEFL (internet based) score 80 eller IELTS score 6.0

Erfaringer fra våre studenter:

"Mesteparten av tiden har jeg vært i Sydney og jobba med skole, holdt på med kitesurfing i helgene og festa med venner." Fredrik Buck

Kiting i Sydney. Foto.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter får rabatt på den ordinære study abroad fee. For studieåret 2017 er avgiften på AUD 9 888 per semester, men USN studenter får 1400 ASD i rabatt. Dersom du blir betegnet som en excellent student, kan du også få et stipend på AUD 2000.

Semesterstudier kan støttes av Lånekassen med lån,stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om finansiering.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak videre.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Godkjenning av studiepoeng

Du må ta minst fire fag (ved UTS tilsvarer dette 24 credit points per semester, dvs. 6 credit points per fag) hvert semester.

Semesterinndeling

• Semester 1:Medio februar - primo juli
  • Semester 2: Primo august - primo desember

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. UTS tilbyr studentboliger gjennom UTS Housing hvor det er ulike alternativ. Noe studenter velger også å leie privat, men dette kan være dyrt.

Du må ha visum for å studere i Australia.

Som utreisende student må du ha forsikring.

Praktisk info om utveksling