Bachelor i spesialpedagogikk, 2. år

Bachelor i spesialpedagogikk, 2. år

Vil du arbeide med mennesker som trenger ekstra hjelp? Med bachelorgrad i spesialpedagogikk kan du bidra til å gi flere muligheten til å mestre.

Søk ledig studieplass
Studienivå
Bachelor
Søknadsfrist
15.04.2018
Studiepoeng
180
Oppstart
Høst 2018

Studenter som har generell studiekompetanse og har fullført årsenhet i spesialpedagogikk eller tilsvarende kan søke seg direkte over til 2.året i bachelorløpet.

Hvorfor studere bachelor i spesialpedagogikk?

Er du interessert i mennesker og relasjoner? Med spesialpedagogisk kompetanse kan du være med å legge til rette for et inkluderende lærings- og utviklingsmiljø, gjennom tilpasning og mestring for barn og unge med ulike forutsetninger.

Hva slags jobb får du?

Med bachelorgrad i spesialpedagogikk kan du jobbe i skole, barnehage, omsorgsboliger og lignende. Du får ikke undervisningskompetanse, men kan for eksempel få stillinger i SFO og innen alternative skoletilbud.

Kontakt med arbeidslivet

På bachelor i spesialpedagogikk får du en uke praksis første studieår. Gjennom arbeid med bacheloroppgaven får du mulighet til å fordype deg i tema fra praksis. Studiet trekker også inn ressurspersoner som på ulikt vis er knyttet til praksisfeltet.

Dette lærer du på bachelor i spesialpedagogikk

Bachelorgraden i spesialpedagogikk gir kunnskap, ferdigheter og kompetanse innenfor mange områder i det spesialpedagogiske fagfeltet. Studiet legger vekt på dialog og refleksjon knyttet til ulike temaer, slik at du får et godt grunnlag til å reflektere rundt problemstillinger du møter i det spesialpedagogisk arbeidsfeltet.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av bachelor i spesialpedagogikk i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gjør deg kvalifisert til ulike masterstudier blant annet pedagogikk med vekt på didaktikk og ledelse her ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Opptakskrav

Studenter som har generell studiekompetanse og har fullført årsenhet i spesialpedagogikk eller tilsvarende kan søke seg direkte over til 2.året i bachelorløpet.

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i spesielle land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Studieinformasjon


Heltid – Notodden

  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall semester: 6
  • Antall studieplasser 20
  • Søkekode: 6512
  • Opptakskrav Les mer om opptakskrav

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder

STUDENTENES ABC
Det du trenger å vite som ny student