Artevelde University College Ghent

Ghent er den største studentbyen i Belgia med over 70 000 studenter. Gent ligger 30 minutter fra Brussels, Antwerp og Bruges. Det er gode togforbindelser og du kommer deg enkelt til Paris, London eller til den solfylte kysten. Artevelde University College har 9 campuser der flere av dem ligger i Ghent.

Avtaletype: Erasmus
Land: Belgia
Institusjonens hjemmeside: Hjemmeside, Artevelde University College Ghent
Kurskatalog: Programmer for internasjonale studenter
Til inspirasjon:

Antall erasmusplasser:

4 Erasmus+ semesterplasser innen økonomi og administrasjon, markedsføring, kommuniksjon og estetiske fag

Kurskatalog:

Kurskatalog finner du her. På denne siden finner du flere ulike moduler som inneholder spennende emner. Velg modulen som passer deg og ditt studieprogram best. Det er ikke mulig å ta kurs på tvers av moduler.

Opptakskrav:

Bachelorstudenter kan søke. Ingen absolutte karakterkrav eller språkkrav. Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Søknadsfrister:

Klikk her for informasjon om å søke utveksling. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til Artevelde University College Ghent.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Søknadsfrist til Artevelde University College Ghent er 15. mai og 15. november.

Skolepenger og finansiering: USN studenter betaler ikke skolepenger til Artevelde University College Ghent. Får man forhåndsgodkjent fag har man også retten til ordinært lån og stipend fra lånekassen, i tillegg til reisestøtte. Mer informasjon på Lånekassens nettsider.

Ved utveksling gjennom Erasmus + avtaler blir det også tildelt et ekstra Erasmusstipend på ca 410 Euro i måneden.

Godkjenning av studiepoeng:

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling:

• Semester 1: medio september - medio januar

• Semester 2: primo februar - primo juli

NB: Det kan bli endringer i semesterinndeling ved Artevelde University College Ghent.

Bolig:

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Artevelde University College Ghent tilbyr studentbolig som kan søkes om online når du har fått opptak. I Ghent ligger leiepriser ligger på 400 - 600 Euro i måneden avhengig av standard og lokasjon.

Forsikring:

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha reiseforsikring. Vaksiner er ikke nødvendig.

Visum:

Det er ikke nødvendig med visum.

Vaksiner:

Vaksiner er ikke nødvendig.