Copenhagen Business School (CBS)

CBS er en av Skandinavias mest anerkjente universiteter og ligger i den vakre hovedstaden København. Byen er godt tilrettelagt med kollektiv transport og sykkelstier. I København finner du alt fra brune puber til flotte Michelin restauranter, og byen har noe for enhver smak. CBS er eneste universitet i Danmark med en trippelakkreditering (AACSB, AMBA og EQUIS), noe som betyr at CBS scorer godt på verdensranking av universiteter. CBS og USN har en unik avtale innen forretningsjus og det er kun studenter fra denne studierettingen som kan søke seg på utveksling hit.

Avtaletype: Erasmus
Land: Danmark
Institusjonens hjemmeside: Institusjonens hjemmeside
Kurskatalog: Institusjonens kurskatalog
Til inspirasjon:

Antall plasser:

5 Erasmusplasser innen Forretningsjus og økonomi.

NB: Ved tilfeller hvor flere studenter søker vil vi sende inn en forespørsel til CBS om de kan godta flere studenter. Stundetene med best karakter vil få førsteprioritet på de 5 sikre plassene.

Opptakskrav:

Karakterkrav: Ingen absolutte karakterkrav. Språkkrav: B2

B2 er ekvivalent med:

• IELTS 7.0
  • Cambrige Certificate of Proficiency in English 185
  • Cambrige Certificate of Advanced English 185
  • TOFEL 94

Vanligvis godkjenner de også 4 engelsk fra VGS

Søknadsfrister:

Klikk her for informasjon om å søke utveksling. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til CBS

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger og finansiering:

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig.  Klikk her for å lese mer om utveksling gjennom Erasmusordningen.

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon finner du her.

Godkjenning av studiepoeng:

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling:

• Semester 1: August - December

• Semester 2: Januar - Juni

Bolig:

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. CBS tilbyr veiledning i prosessen og reserverer boligplass til USN stundeter. Les mer om dette her: https://www.cbs.dk/housing

Visum:

Studenter trenger ikke visum for å studere i Danmark.

Forsikring:

Som utreisende student må du ha forsikring. Studenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.

Praktisk info om utveksling