Ta et lynkurs i forskning på Det Uforutsette (DU & SUR)

Studieillustrasjon

Mange har lurt på hva DU-forskere egentlig forsker på – og ikke minst hvordan dette gjøres. Her følger et lynkurs via konsentrerte introduksjonstekster, linker og vedlegg til utvalgte artikler, kronikker og annet som kan bidra til å sette deg inn hva som ligger i DU og SUR. Hensikten er at du skal få et kjapt innblikk i tema, begreper, teorier, tankemåter, forskningsområder, forskningsmiljø, studietilbud og noen av forskerne.

Trykk her: Ta et lynkurs i forskning på Det Uforutsette (DU og SUR)

Et lynkurset vil selvsagt ikke dekke alle områder og nyanser. Teksten er imidlertid dynamisk, og vil jevning revideres og utvikles videre. Du inviteres til å ta kontakt hvis det er noe du savner, ønsker å endre eller tillegge. En ting er sikkert i DU-miljøet: Det er et unikt, kunnskapsintensivt, positivt og hyggelig miljø!

Jeg håper dette kan anspore deg til å jobbe videre med dette problemområdet, koble dette til eget interesseområde, og ikke minst aktivt bidra inn i forskerfelleskapet. Disse forskningsområdene løser vi neppe alene, vi må gjøre som hovedfunnene fra DU- og SUR-forskningen sier, vi må samhandle!

Og, ikke minst, som vi har brukt som slagord i 10 år (2010-2020):


DU- og SUR-forskning … til samfunnets beste - mer aktuelt enn noensinne …!

 

Vennlig hilsen
Glenn-Egil Torgersen
Professor i Pedagogikk, PhD i Psykologi
Forskningsleder, leder av DU-gruppa
Senter for sikkerhet, krisehåndtering og beredskapsledelse (SKB)
Department of Business, History and Social Sciences / USN School of Business