Dans deg smartere

Engasjerende forskningsforedrag om hvordan fysisk aktivitet kan gjøre oss smartere, mindre stressa og mer kreative. Etter foredraget kan du bli med på en gratis dansetime på Attic danseskole.


19 Sep

Praktisk informasjon

 • Dato: 19. september 2020
 • Tid: kl. 14.00 - 16.00
 • Sted: Drammen, Attic dansestudio i Drammen
 • Forskingsdagana logo

  Arrangementet er ein del av Forskingsdagane 2020 ved USN

  Informasjon til deltakere

  Velkommen til Dans deg smartere hos Attic, lørdag kl. 14. Både arrangører, foredragsholder og danseinstruktører gleder seg.

  Her finner du Attic.

  Det er god plass i lokalet, så det er lett å holde god avstand til hverandre.

  Vi følger alle smittevernsregler. Du er hjertelig velkommen om du føler deg frisk, holder avstand og eventuelt nyser i albuen.

  Til dere som skal være med på dansetimer etter foredraget:

  Det er viktig at dere kommer i «treningstøy» som joggebukser/tights + en t-skjorte eller annen treningsoverdel. Vi danser i innesko eller sokkelesten.

  Dere som er påmeldt til Flamenco må ha med sko med hæler (men IKKE stillett), og et litt vidt skjørt.

  Hjertelig velkommen!

   

   

Illustrasjonsbilde dans deg smartere

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker og en rasende god formidler. Han er ansatt på Universitetet i Sørøst-Norge og ha over tid forsket på effekten av trening på hjernen.

 – Hadde fysisk aktivitet vært en pille, ville alle tatt den, hevder Ole Petter Hjelle.

Hjelle kan vise til en undersøkelse som viste at størrelsen på område i storhjernen, som antagelig spiller en stor rolle for læring og hukommelse, økte med to prosent hos en gruppe som drev med intervall- og motbakketrening i ett år. Normalt reduseres dette hjerneområdet med én prosent i året, så litt enkelt kan man si at hjernen ble to år yngre etter ett år med trening tre ganger i uka.

I 2019 utga han boken Sterk Hjerne med aktiv kropp, som handler om at du kan få økt intelligens, bedre hukommelse, bli mer kreativ og mindre deprimert om du setter av litt tid til å trene.

Dans beste treningsform for hjernen?

I Michael Mosley-dokumentaren Sannheten om trening, oppdager forskerne at dans kan være den aller beste treningsformen for hjernen. En forskningsfestival skal være gøy og vi tilbyr gratis dansekurs med veiledning fra dansepedagoger fra Attic dansestudio etter foredraget. De om ønsker det kan bli med å danse og kanskje bli litt smartere allerede etter foredraget. Du kan velge mellom en time med: 

 • Hip Hop,
 • Jazzdans eller
 • Flamenco 

Timene er tilpasset nybegynnere, du trenger ikke kunne danse for å delta. De som ønsker å være med på en dansetime bør ha på seg klær og sko det er lett å danse i.

Påmelding og smittevern

Det er krav om antallsbegrensning og deltakerliste på grunn av covid19. Alle som skal delta må derfor melde seg på her. USN forutsetter at du bare kommer hvis du er frisk og følger helsemyndighetenes smittevernråd om blant annet å holde avstand under arrangementet.

Hvis det blir innskjerping i smittevernreglene vil arrangementet bli digitalt, både foredraget og danseinstruksjonene.