Tjuvstarter Forskningsdagene 2019 på Ringerike

Frøydis Maurtvedt og Ajmal Hafeez på campus Ringerike. foto.
Lunsjfest: Førsteamanuensis Ajmal Hafeez og prosjektkoordinator Frøydis Maurtvedt ser frem til å en uke fylt med populærvitenskapelige lunsjforedrag. (Foto: Stian Kristoffer Sande).

Fra 16. til 20. september er det duket for forskningsfestivalstemning på campus Ringerike. Kafé Alma blir scene for korte, populærvitenskapelig lunsjforedrag, som viser bredden av forskningsaktiviteten som foregår på campusen.

– Til uka kan studenter, ansatte og andre besøkende få nyte lunsjen mens de lytter til spennende foredrag fra våre forskere, forteller Frøydis Maurtvedt, koordinator for de populærvitenskapelige foredragene som finner sted på campus Ringerike i forbindelse med Forskningsdagene 2019.

– Vi får vist frem et vidt spekter av både forskere og forskningsfelt gjennom uka. Det er alt fra doktorgradsstudenter til professorer som skal holde foredrag, og temaene viser bredden av det vi forsker og underviser på ved USN Handelshøyskolen. Også serverer vi gratis kaffe og vafler underveis, så det finnes nesten ingen god grunn for å ikke møte opp.

Les om Forskningsdagene 2019 ved USN og se hele programmet her.

Formatet utfordrer forskerne

Hver dag, utenom torsdagen, vil det være to til tre foredrag på Kafé Alma fra klokka 12.15 – 13.00. Det vil si at flere av forskere har mindre enn 15 minutter til rådighet når de skal fortelle om forskningsprosjektene sine.

– Forskerne utfordres definitivt til å formidle på en annen måte enn de er vant til. Istedenfor å forsvare forskningsarbeidet sitt, så blir dette en øvelse i å kort fortelle om hva de forsker på og hvorfor dette er viktig, til et publikum som ikke nødvendigvis har inngående kjennskap i tematikken, sier Maurtvedt.

Koordinatoren mener også det vil være nyttig for studenter å få høre fra forskerne.

– Ved å høre om forskningen og hvordan den foregår, kan studenter enklere tilegne seg forståelse for forskningsmetode og hvordan de skal tyde forskningsrapporter. Det blir også mulighet for å stille spørsmål til forskerne, så dette er en ypperlig mulighet til å lære mer om spennende og høyst relevante temaer.

Frøydis Maurtvedt på campus Ringerike. foto.

LES OGSÅ: Du kan oppleve PechaKucha-presentasjoner under forskningsdagene ved USN.

Håper å se mange fjes

Ajmal Hafeez, førsteamanuensis i markedsføringsledelse, er blant dem som skal opp på scenen under forskningsdagene. Mandag skal han holde foredraget «Hvorfor de fleste innovasjoner mislykkes.»

– Det blir spennende å prøve å formidle hva som er problemet, hva forskningslitteraturen sier og hvordan innovasjoner kan forbedres, på kun et kvarter, sier han.

– Innovasjoner er et tema jeg finner spesialt interessant. Innovasjoner kan fundamentalt endre våre liv, bare se på hvordan det har endret og fortsetter å endre matindustrien. Men selv om innovasjoner kan ha stor gjennomslagskraft, tilsier dagens forskning at omlag 90 prosent av alle innovasjoner mislykkes. Jeg forsker derfor på hva som må til for at innovasjon lykkes. Hvordan det kan gjøres er det jeg skal fortelle om, og jeg tror det er nyttig kunnskap for både studenter og forskere å ha med seg i mange tilfeller.

Ajmal Hafeez på campus Ringerike. foto.

Forskingsdagana logo

Program for populærvitenskapelig lunsj:

Mandag 12.15 – 13.00:

Tirsdag 12.15 – 13.00