Hjernetrim for vikinger

Lær om og prøv ut vikingenes favoritt-strategispill, hnefatafl, på Midgard vikingsenter. Hit kommer også en av Norges beste sjakkspillere, Johan-Sebastian Christiansen, for å prøve seg mot en tidligere verdensmester i hnefatafl.


27 Sep

Praktisk informasjon

Visste du at vikingene ofte spilte brettspill? Arkeologer har funnet svært mange ulike brikker og brett, og de ulike spillene dukker også opp i sagaene og andre nedskrevne kilder.

Disse spillene kalles gjerne for «tafl-spill», («tafl» kan oversettes til «bord»), og blant de mest populære er spillet hnefatafl (kongens bord).

Professor Bjørn Bandlien forteller oss hvorfor spill som hnefatafl var så utbredt og hva slags funksjon de kan ha hatt, utover ren underholdning og tidtrøyte.

Etterpå blir det en showkamp mellom den høyt meriterte hnefatafl-spilleren og kunstneren Adam Bartley og den profilerte og høyt rangerte sjakkspilleren Johan Sebastian Christensen.

Etter kampen får publikum anledning til å spille selv, under veileding fra hnefatafl-kyndige vikinger tilknyttet Midgard vikingsenter.

Vi følger smittevernsreglene fra Sjakkforbundet og retter oss etter rådene fra FHI. Påmeldingsskjema kommer i løpet av august.

 

Program:

Del 1-3 av programmet foregår i Konferansesalen ved Midgard vikingsenter, mens del 4 foregår i Gildehallen (15 min stemningsfull spasertur fra konferansesalen).

Påmelding og smittevern

Det er krav om antallsbegrensning og deltakerliste på grunn av covid19. Alle som skal delta må derfor melde seg på her. USN forutsetter at du bare kommer hvis du er frisk og følger helsemyndighetenes smittevernråd om blant annet å holde avstand under arrangementet.