Vis studievalg

Forsker grand prix på HSN

Høgskolen i Sørøst-Norge skal for aller første gang arrangere Forsker grand prix. Hovedarrangementet finner sted 21. september.

 

Ti forskere entrer scenen. Hver av dem har fire minutter til å presentere sin forskning for publikum og et dommerpanel. De som får flest stemmer fra juryen og publikum går videre til den nasjonale finalen.

Forsker grand prix (FGP) er norgesmesterskapet i forskningsformidling for doktorgradsstipendiater, der målet er å vise at komplisert forskning kan formidles på en populærvitenskapelig måte.

Forskere fram i lyset

Dette er det 7. året FGP arrangeres i Norge, og FGP har til nå brakt brakt nærmere 300 unge forskere frem i lyset.

I år blir det arrangementer i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Oslo og Porsgrunn for vår del. Det hele finner sted i forbindelse med Forskningsdagene (20. september til 1. oktober).

Fire minutter til rådighet

Hver forsker skal forberede to presentasjoner, begge på fire minutter, én til bruk i innledende rundt og én til eventuell finalerunde.

Kandidatene vil få hjelp av coacher som vil veilede doktorgradskandidatene i hvordan de på best mulig måte formidler sin forskning fra en scene på kort tid.

Sender to til nasjonal finale

To kandidater, det vil si 1. og 2. plassen, fra de ulike regionsfinalene blir sendt til den nasjonale finalen, som skal være i Trondheim 30. september. 

Alle FGP- arrangementene filmes og sendes på NRK2 (Kunnskapskanalen) i ettertid.