Grenseløst språk - bruk av språkkafé i utdanning, Drammen

Bilde av Sharifa deltaker på ASK

Akademisk Språkkafe gir tryggere studenter. Bli med på en reise fra krigsoffer til kunnskapsrik innbygger.


29 Sep

Praktisk informasjon

USN-ansatte og -studenter på sykepleiestudiene har gått jevnlig på kafé for at medstudenter med annet morsmål skal bli tryggere studenter som lærer lettere.

Språkkaféer for flykninger har vært velykkede prosjekter over hele landet. På USN har vi gjennomført aksjonsforskning knyttet til akademiske språkkafeer, og utviklet en pedagogisk veiledningsmodell som vi bruker på Akademisk språkkafe for våre sykepleiestudenter. 

På tre arrangementer i Drammen, Porsgrunn og Vestfold kan du få høre gripende historier fra sykepleiestudenter: 

  • om deres reise/flukt til Norge,
  • om den reisen de har gjort her i Norge fram mot sykepleieutdanningen og
  • om hvordan tilbudet om akademisk språkkafé har gjort reisen på USN tryggere og bedre.

De formidler gleden og positiviteten akademiske språkkafé bidrar til – i tillegg til humor som fremdeles er til stede på tross av alle erfaringene de bærer med seg.

Sammen med historiene fra sykepleiestudentene vil deltakere få innsikt i forskningen som er gjort på språkkafér, og tanker om hvordan dette kan tas i bruk for andre utdanninger eller skoleklasser.   

Arrangementet er for alle som enten privat eller i jobbsammenheng er opptatt av å møte flykninger på en god måte - som for eksempel lærere, medelever og medstudenter, ansatte i voksenopplæringer, biblioteksansatte, politikere, med flere.