Konflikt i heimen – når helsevesenet banker på

Illustrasjon - konflikt i heimen

Velkommen til en annerledes kveld i teateret, der forskere, musikere, skuespillere og roboter (!) vil gi deg innsikt i hvordan kommunikasjon både kan hindre og legge til rette for et godt helsetilbud hjemme.


26 Sep

Praktisk informasjon

I denne forestillingen blandes forskningsformidling og scenedrama for å blottstille – og søke løsninger på – utfordringer knyttet til kommunikasjon med helsearbeidere.

Medvirkende:

Skuespiller Isabel Toming

Skuespiller Petter Winther

Skuespiller Lene Johansen Kløvstad

Roboten Pepper

Roboten Berntsen

Saksofonist Frøydis Grorud

Professor Hilde Eide

Professor Tom Eide

Gründer Hege Eiklid

Buskerud Teater har det teaterfaglige ansvaret, og rollene blir tolket av:

  • Isabel Toming: utdannet fra Teaterhøgskolen og har blant annet jobbet på Nationaltheatret og Kilden i Kristiansand, i tillegg til å spille i filmer som Alt det vakre og En Affære
  • Petter Winther: utdannet fra Scenekunstakademiet i Østfold og Teaterhøgskolen og har vært tilknyttet Teatret Vårt, Trøndelag Teater og Det Norske Teatret, i tillegg til å spille i TV2s nye serie Kjære Landsmenn.
  • Lene Johansen Kløvstad: utdannet fra Bårdarakademiet, fast ansatt instruktør i Buskerud Teater og har stått på scener som Folketeatret, Edderkoppen og Chat Noir.

Professor professor i klinisk kommunikasjon og helseveiledning, Hilde Eide, kommenterer underveis, mens ektemannen, professor emeritus Tom Eide, leverer lettbeint og forskningsbasert spoken word om «konflikt i heimen» sammen med Frøydis Grorud.

Frøydis Grorud er en norsk saksofonist, fløytist og komponist, bosatt i Drammen. Hun er utdannet ved Agder musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole og spiller blant annet med Torun Eriksen, og i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro. Hun har en lang rekke albumutgivelser bak seg og var fast saksofonist i husbandet til NRK-programmet Beat for beat.

I tillegg bidrar Hege Eiklid fra gründerbedriften Innocom, som har med seg roboten Berntsen (Innocom.no). Dessuten kommer roboten Pepper (SoftBank Robotics.com) fra Senter for helse og teknologi ved USN.

Arrangementet tar utgangspunkt i den forskningsbaserte helsefagboka Kommunikasjon i relasjoner (Eide og Eide). I denne boka tematiserer forskerne mange aspekter av personorientert kommunikasjon, dens forutsetninger og ulike hensikter samt hvilke «verktøy» vi kan bruke for å lykkes. Arrangementet bygger også på resultater fra forskningsprosjektet COMHOME (som handler om kommunikasjon med eldre pleietrengende som bor hjemme).

Påmelding

Arrangementet er gratis. På grunn av smittevernhensyn må vi registrere alle deltakere. Registrer deg gjerne på forhånd, så er du også sikret plass.

Registrer deg her