Lørdagsuniversitetet Sandefjord: Jakten på en ridder i skinnende rustning

Førsteamanuensis Karl Christian Alvestad utforsker skeive liv og rollemodeller i moderne medievalisme. Populærvitenskapelig foredrag.


22 Oct

Praktisk informasjon

I dette foredraget utforsker Karl Christian AlvestadKarl-Christian Alvestad - foto av ham. hvordan skeiv identitet fremstilles og skapes i moderne filmer og tv-series som er satt i middelalderen, eller middelalder- lignende verdener som Game of Thrones, Braveheart (1995), Edward II (1991) og Pope Joan (2009).

Gjennom disse eksemplene vil Alvestad se på hvordan skeive liv presenteres i moderne medier, vordan skeiv historie fremstilles på tv og i kinosalen. Gjennom det utforsker han også hvordan stereotypier om skeive liv har endret seg i vestlig populær kultur de siste 1990. 

Karl Christian Alvestad er førsteamanuensis i samfunnsfag. Han har en doktorgrad i historie fra University of Winchester i Storbritannia, og en master og bachelor i historie fra samme sted. Han forsker på bruken av middelalderen i moderne kultur, på vikingtidens politiske historie, og skeiv historie.