Senter for krisehåndtering og beredskapsledelse re-akkreditert av USN-styret

Oslo, Norway - July 24 2011: Armed police guarding the streets of Oslo.
KRISEHÅNDTERING OG BEREDSKAPSLEDELSE: Vevæpnet politi i Oslo 24. juli 2011. (Arkivfoto: iStock)

Re-akkrediteringen markerer en ny fase for senteret, som nå intensiverer arbeidet med tverrfaglig forskning, utdanning og samarbeid med eksterne aktører.

– Vi ønsker å samarbeide bredt og tverrfaglig for å møte et stadig mer komplekst trusselbilde, sier førsteamanuensis Jarle Løwe Sørensen.

Han leder Senter for sikkerhet, krisehåndtering og beredskapsledelse (SKB) i samarbeid med en tverrfaglig arbeidsgruppe med representanter fra alle fakultetene ved USN.

Denne strukturen sikrer at kompetanse fra hele universitetet integreres i arbeidet med å styrke forskning og innovasjon innen samfunnssikkerhet og beredskap.

En ledende aktør

I tillegg etableres en ekstern referansegruppe med representanter fra offentlig, privat og frivillig sektor. Referansegruppen vil bidra til å sikre at senterets aktiviteter er relevante for samfunnets behov, samtidig som den skaper en viktig bro mellom akademia og praksisfeltet.

SKB har allerede etablert seg som en ledende aktør i kombinasjonen av akademisk forskning og praktisk erfaring innen samfunnssikkerhet og beredskap. Re-akkrediteringen gir senteret mulighet til å videreutvikle sin unike tilnærming, som er basert på samarbeid mellom ulike fagmiljøer og tett kontakt med praksisfeltet.

Jarle Løwe Sørensen ser frem til å lede senteret gjennom denne nye fasen og understreker betydningen av arbeidet som ligger foran.

– Senteret vårt spiller en avgjørende rolle i utviklingen av løsninger på nasjonale og internasjonale sikkerhetsutfordringer, sier Sørensen. – Re-akkrediteringen gir oss både mulighet og ansvar til å løfte dette arbeidet til et nytt nivå.

Praktisk orientert forskning

Sørensen understreker at SKB har et sterkt fundament gjennom sin unike kombinasjon av teori og praksis. Med forskere som har bakgrunn fra politi, helsevesen, forsvar og næringsliv, er senterets forskning og utdanning direkte relevant for arbeidslivet.

– Det vi gjør her, handler ikke bare om å produsere akademiske resultater. Det handler om å skape praktiske løsninger som kan redde liv og redusere konsekvensene av kriser, forklarer Sørensen.

LES OGSÅ: Senter for sikkerhet, krisehåndtering og beredskapsledelse skal lede Erasmus+ prosjekt

Paneldeltakerne i samtale, førsteamanuensis Jarle Løwe Sørensen. Her i samtale med direktør Elisabeth Aarsæther i Direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap og professor Grete Brochmann fra Universitetet i Oslo.

Internasjonal og nasjonal relevans

Re-akkrediteringen kommer på et tidspunkt hvor behovet for kunnskap og innovasjon innen samfunnssikkerhet og beredskap er større enn noensinne. Senteret har allerede en sterk nasjonal posisjon og deltar i flere internasjonale forskningsprosjekter. Sørensen ser frem til å styrke denne posisjonen ytterligere.

– Vårt mål er å være en ledende aktør i både nasjonale og internasjonale samarbeid. Dette inkluderer alt fra utvikling av nye utdanningstilbud til deltagelse i forskningsprosjekter som adresserer fremtidens sikkerhetsutfordringer, sier han.

Veien videre

Med re-akkrediteringen sikret, planlegger SKB å bygge videre på sitt brede nettverk av samarbeidspartnere og utvikle flere tverrfaglige prosjekter. Senteret vil også intensivere innsatsen for å søke ekstern finansiering gjennom programmer som Erasmus+ og HORIZON.

Re-akkrediteringen markerer et viktig steg for SKB og USN som helhet, og Sørensen ser optimistisk på fremtiden.

– Dette er en anerkjennelse av alt arbeidet som er gjort, og det gir oss en unik mulighet til å utvikle oss videre. Vi er klare for å møte fremtidens utfordringer med kunnskap, samarbeid og innovasjon, avslutter Sørensen.

Senteret for sikkerhet, krisehåndtering og beredskapsledelse står dermed godt rustet til å fortsette sitt viktige arbeid innen samfunnssikkerhet og beredskap.

Kontaktinfo

Jarle Løwe Sørensen, senterleder

Line Katinka Whittall, fakultetsrådgiver