Vitensenterets fasiliteter
Vitensenteret har unike lokaler for utvikling og fremvisning av ny teknologi og for robot-basert simuleringstrening og -forskning med studenter og praktikere.
Senteret åpnet høsten 2012, og er utformet og utstyrt for ferdighetsopplæring og simuleringer for bachelorutdanningene i sykepleie og radiografi, samt en rekke tverrfaglige masteremner og etter/videreutdanninger. Videre brukes senteret til forskning og innovasjonsaktiviteter, workshops, konferanser og en stor formidlingsaktivitet. Vi vektlegger fleksibilitet i bruk av både lokaler og utstyr.
Senterets 1300 m2 fordeles på:
- Fem-roms sengepost med 20 senger, egne seksjoner for gruppeundervisning og tilhørende vaktrom, skyllerom, rekvisitarom, kjøkken og lager.
- Røntgen lab med digitalt røntgenapparat (Philips Diagnost VM) og 3 arbeidsplasser for bildebehandling.
- Simuleringslab med sengerom og observasjonsrom med 2-veis speilvegg, videokonferanseutstyr og internt videosystem.
- Innovasjonsleilighet med åpen stue/kjøkkenløsning, bad og soverom. Integrert smarthus-/sensor- og velferdsteknologi og internt videosystem i alle rom.
- Kommunikasjon- og samtaleterapi lab med behandlingsrom og observasjonsrom med 2-veis speilvegg og AV utstyr.
- Auditorium med sitteplass til 80, videokonferanseutstyr, samt internt videosystem og AV system.
- Resepsjonsområde med skranke, småbord med 20 sitteplasser og en bardiskløsning med 10 studieplasser, informasjonsskjermer og printer.
- Kontorer for medarbeidere i radiografi og stråleterapi.
- Teknisk rom og hovedlager.
- Garderobeanlegg.
Senteret har utstyr som er relevant for utdanningene (simulatordukker, anatomiske modeller, nytt HLR simuleringsutstyr, spesialutstyr for sårutdanningen, slagutdanningen, avansert sykepleie mv) tilpasset studentvolum.
Vårt fokus på e-helse, digitalisering og velferdsteknologi som utvikles i vitensenteret synliggjøres i utstyr fra samarbeidende bedrifter og leverandører (eks: trådløst alarmsystem, digitalt medisinkabinett, sensorteknologi og en rekke velferdsteknologiske løsninger). Fokuset på hjelpemidler og teknologi forsterkes av avtalen med NAV hjelpemiddelsentralen i Buskerud om utlån av en rekke hjelpemidler som er montert og brukes i hele senteret.