EU lyser ut midler øremerket klima- og miljøteknologi

Green Europe
Green Europe

For Acceleratorfristen i mai 2020, må alle søknader må adressere temaer innen klima- og miljøteknologi (Green Deal). Kvinneledede SMBer er også prioritert.

Klima og miljø

Som nevnt i en tidligere artikkel kommer EUs Green Deal til å ha stor påvirkning på EUs finansieringsprogrammer. Allerede i det innværende forsknings- og innovasjonsprogrammet, Horisont 2020, fører det til endringer.

I maifristen for Acceleratorprogrammet må alle søknader adressere hvordan innovasjonen bidrar til ambisjonene i Green Deal (lenke til sak)

For mange av bedriftene i vår region er dette en relevant utlysning, og dette er en god mulighet til å søke.

Kvinneledede SMBer

I utlysningen er det også sagt at SMBer som har kvinnelig administrerende direktør/daglig leder vil prioritert. Man ønsker at 25% av alle finalistene skal være bedrifter med kvinnelige ledere.

Hva er Acceleratorprogrammet?

Acceleratorprogrammet er EUs program for innovative SMBer med markedsnære produkter som kan endre markedene eller skape nye markeder. Det er for bedrifter som ønsker å skalere raskt opp for å nå europeiske og globale markeder.

Det er mulig å søke om inntil 2,5 millioner euro (ca 25 millioner kroner) i støtte og inntil 15 millioner euro (ca 150 millioner kroner) i investorkapital fra EU gjennom denne ordningen.

Det er opp til bedriften selv å definere prosjektet innen en ramme på to år. Støttebeløpet på 2,5 millioner euro, som er nevnt over, kan dekke inntil 70% av totalkostnadene, fra bedriften forventes en egenandel på 30% (inntil 750 000 euro).

Passer dette for deg-vurder søknad i mai

Vi vil derfor oppfordre alle SMBer som jobber med klima- og miljøteknologi, og som snuser på denne ordningen om å vurdere søknad i mai 2020.

Fristen er 19.mai.2020. Dermed er dette er den eneste utlysningen som spesifikt er rettet mot Green Deal. Ved neste frist i oktober vil det igjen være åpent for alle typer produkter og tjenester.

Hvilken hjelp kan du få?

EU-nettverket kan bidra med:

  • kommentarer og søknadsstøtte
  • trekke ut hva som er viktig å besvare i denne typen søknader og hva man bør legge vekt på.
  • hjelp til formaliteter registrering i EUs søknadsdatabase, sende maler for oppdaterte søknadsskjema o.l
  • hjelp med policyreferanser og EU-prioriteringer