Det er komplekse og kompliserte prosesser som setter en i stand til å ta kontroll. Dette involverer det enkelte menneske, men det kan også involvere forhold som:
- andre mennesker og deres relasjoner,
- nabolag og nærmiljø,
- arbeid og fritid eller
- kommunen man bor i, landet man borger til, men også globale forhold.
Det å være empowered og ta kontroll over forhold som er viktig for eget liv, vil alltid skje i et samspill mellom individ og strukturer. Samfunnet man lever i vil derfor alltid spille en stor rolle. Det er nettopp dette vi skal få et lite innblikk i under forskningstimen 3. februar.
Forskere fra forskningsgruppen for helsefremmende arbeid i nærmiljø, Henær, vil presentere tre av sine nyeste forskningsstudier. De viser hvordan helsefremmende arbeid gjør mennesker i stand til å ta kontroll i eget liv.
- Steffen Torp vil fortelle om hvordan det å gå fra å leie til å eie egen bolig påvirker innvandrere i Norge.
- Eliva A. Ambugo presenterer hvordan kommune-helsetjenestens hverdagsrehabilitering støtter eldre i å bo hjemme så lenge som mulig.
- Catherine A. N. Lorentzen presenterer sin studie om innvandrerkvinners bruk av natur for å styrke den psykiske helsen sin.
Etter presentasjonene vil vi ha en paneldebatt med forskerne. Her tar vi gjerne i mot innspill og spørsmål fra tilhørere.
Vi spanderer lunsj i etterkant av Forskningstimen.
Har du lyst til å være med? Meld deg på her
Forskningstimen strømmes her: