Visum Australia

Studenter som reiser på utveksling har selv ansvar for å sette seg inn i visumreglement og søke om visum i god tid dersom det er nødvendig. Visumreglene kan ha blitt oppdatert, så undersøk alltid de nyeste visumreglene.

Studenter som har skal studere i Australia i mer enn tre måneder må ha et studentvisum. For tiden koster dette AU$ 575 (2019).

Du kan først søke om visum når du har fått endelig opptak fra lærestedet, såkalt Confirmation of Enrolment. Du søker om visum via elektronisk søknadsskjema på nettet

Behandlingstiden er som regel rask, for et ordinært studieopphold som ikke innebærer praksis kan du få visum i løpet av 48 timer, men vi anbefaler at du er ute i god tid! Det er den australske ambassaden i Berlin som er ansvarlig for visumbehandlingene og de oppgir 2-3 uker som behandlingstid på sine nettsider.

Helseattest og røntgensjekk

MERK: Noen studenter må gjennom en ekstra helsesjekk. Dette koster ca. 2-3000 NOK og kan kun foretas av utvalgte leger (såkalte Panel Physicians) i Oslo og Bergen (pr. 2018). Grunnen til at noen må ta denne ekstra sjekken er at man f.eks. har feriert i høyrisikoland (Afrika, enkelte land i Asia og Sør-Amerika)  de siste 5 årene. Les mer om hvem som trenger denne ekstra helsesjekken.

For helsefagstudenter som skal være i praksis på sykehus/sykehjem/hjemmehelsetjenesten er det egne regler, da må helse- og røntgenattest fra egne panel doctors legges ved søknaden. Mer informasjon på https://www.border.gov.au/