Hva gjør en ingeniør?

Sivilingeniør, byggingeniør, elektroingeniør, maskiningeniør, kjemingeniør, dataingeniør. Hva gjør egentlig en ingeniør?


Norge søker ingeniører. I vårt høyteknologiske samfunn, er ingeniøren viktigere enn noensinne. 

Som ingeniør har du en teknologisk utdanning som gir jobbmuligheter i mange bransjer.

Men hva jobber en ingeniør med? Og hva slags ingeniør bør du bli?

Hva gjør egentlig en ingeniør? 

Ingeniøren bygger ikke selv og sveiser ikke selv, men bruker kunnskapene sine til å designe løsninger. Det kan for eksempel være design av en ting som skal produseres, et styresystem for en robot eller planlegging av et nytt boligfelt.

Felles for alle ingeniører er bruk av teknologi. Som ferdigutdannet ingeniør har du en kompetanse samfunnet har stor bruk for og du vil kunne være med på å utvikle teknologi for fremtiden. 

Du vil løse tekniske utfordringer, utvikle ny teknologi og produkter for fremtiden

Du får se konkrete resultater enten det er broer eller bygg, mikrochiper i helseutstyr, nye IT-løsninger eller løsningen på plast i havet.

Det grønne skiftet åpner også mange nye muligheter for nyutdannede ingeniører. Kunnskapen til deg som ingeniør trengs for å finne miljøvennlige løsninger og produkter.

Hva akkurat du kommer til å jobbe med, avhenger av hva slags ingeniør du blir 

Før du bestemmer deg for valg av ingeniørstudie, bør du tenke på hva du har lyst til å drive med. Hva er du best på og hva interesserer deg mest? 

Dette jobber ingeniørene med

Du finner ingeniører i alle deler av arbeidslivet, fra sykehus til oljeplattformer. Noen jobber i hektiske omgivelser, mens andre fordyper seg tekniske detaljer.

Ingeniøren er nysgjerrig og liker å forstå hvordan ting henger sammen. Ingeniøryrket er for deg som liker å se konkrete resultater, og deg som kjenner på gleden av å få et regnestykke til å gå opp. Men du behøver ikke å være et såkalt mattegeni for å bli en flink ingeniør. Det viktigste er at du som ingeniørstudent er motivert for å bruke matematikk og fysikk. 

Her finner du lenker til alle våre bachelor i ingeniørfag. Klikk deg inn på lenkene og les hva de ulike ingeniørene jobber med. Hvis du føler at du i første studieår ikke har valgt riktig ingeniørstudie, har du mulighet til å bytte ingeniørretning da det første året er ganske likt. 

[show_related]