Karoline Heien er ferdig utdannet sykepleier ved USN i Drammen og jobber nå på infeksjonsavdelingen ved Drammen sykehus. Hun kan fortelle om tre tøffe, lærerike og gode år ved sykepleiestudiet i Drammen. 

Å studere sykepleie midt under en pandemi krever også mye av en sykepleiestudent, mener Karoline som selv har studert og jobbet som sykepleier under pandemien. Det er nok ekstra tøft når det er en reell fare for å bli smittet og miste deler av studietiden. 

– Men vit, at alle gode, tøffe og slitsomme stunder av studiet er verdt det. Du vil få et av de råeste yrkene som finnes!

Derfor ble Karoline sykepleier

Karoline ble syk med smertefull nyrebekkenbetennelse og fikk den behandlingen hun skulle ha, men også noe annet. Hun fikk selv observere hvordan et team av sykepleiere jobbet både med henne og andre pasienter. Dette var starten på en viktig tankeprosess hos Karoline.

– Jeg har jo en ferdig sosionomutdanning, men var ikke helt fornøyd. Jeg prøvde liksom å finne flammen i meg da jeg studerte til å bli sosionom, men fant den ikke helt.

– Derfor begynte tanken om at jeg skulle gjøre noe annet.

Først da Karoline begynte på sykepleierstudiet, følte hun at hun var kommet på rett hylle.

Disse egenskapene passer sykepleiere 

Hvilke egenskaper bør du ha for å bli en god sykepleierstudent? 

– Det er vanskelig å peke på en isolert egenskap, det er jo mange ting som henger sammen, sier Karoline.

Hun nevner likevel noen viktge egenskaper for å bli en god sykepleierstudent.

– Først og fremst må du ha interesse for andre mennesker, du må kunne vise empati

Karoline Heien velger en bok på bilbioteket campus Drammen.

Videre mener sykepleieren at en god sykepleiestudent må ha utholdenhet, profesjonalitet og engasjement. Studier er også tøft, og krever mye av en. 

Sykepleiere har mange muligheter

Sykepleiestudiet er et profesjonsstudium som gir mange muligheter, både jobbmuligheter og muligheter for etter- og videreutdanning.  

– For meg er dette den eneste retningen som var riktig, og jeg håper flere har lyst til å følge i mine fotspor, sier Karoline. 

– Du kan ta en mastergrad, du kan bli professor, du kan jobbe internasjonalt.

– Jeg har ikke helt bestemt meg akkurat nå for hvor denne ferden ender, nå har jeg fått en givende jobb på infeksjonsavdelingen og trives godt her. Men mulighetene er mange fremover!

De viktigste forskjellene på en sykepleier og vernepleier

Ønsker du å gjøre en forskjell for mennesker med ekstra behov? Da kan både bachelor i sykepleie og vernepleie være noe for deg. <br />