Karoline ble syk med smertefull nyrebekkenbetennelse og fikk den behandlingen hun skulle ha, men også noe annet.

Hun fikk selv observere hvordan et team av sykepleiere jobbet både med henne og andre pasienter. Dette var starten på en viktig tankeprosess hos Karoline.

– Jeg har jo en ferdig sosionomutdanning, men var ikke helt fornøyd. Jeg prøvde liksom å finne flammen i meg da jeg studerte til å bli sosionom, men fant den ikke helt.

– Derfor begynte tanken om at jeg skulle gjøre noe annet.

Først da Karoline begynte på sykepleierstudiet, følte hun at hun var kommet på rett hylle.

Disse egenskapene passer sykepleiere

Hvilke egenskaper bør du ha for å bli en god sykepleierstudent?

– Det er vanskelig å peke på en isolert egenskap, det er jo mange ting som henger sammen, sier Karoline.

Hun nevner likevel noen viktge egenskaper for å bli en god sykepleierstudent.

– Først og fremst må du ha interesse for andre mennesker, du må kunne vise empati

Karoline Heien velger en bok på bilbioteket campus Drammen.

Videre mener sykepleierstudenten Karoline at en god sykepleiestudent må ha utholdenhet, profesjonalitet og engasjement.

Sykepleiere har mange muligheter

Sykepleiestudiet er et profesjonsstudium som gir mange muligheter, både jobbmuligheter og muligheter for etter- og videreutdanning.

– For meg er dette den eneste retningen som var riktig, og jeg håper flere har lyst til å følge i mine fotspor, sier Karoline.

– Du kan ta en mastergrad, du kan bli professor, du kan jobbe internasjonalt.

– Jeg har ikke helt bestemt meg akkurat nå for hvor denne ferden ender, så jeg tenker at alt fra å jobbe palliativt til å bli helsesykepleier kan være aktuelt for meg.

Viktig med mannlige sykepleiere!

Jakov er snart ferdig med sin bachelor i sykepleie og ser mange muligheter etter studiene. Han ønsker å jobbe med ungdom, og godt mulig som "helsebror".