Du som tenker å studere sykepleie ved USN har muligheten til å få trene på virkeligheten i et supermoderne simuleringssenter (SIM-senter) enten om du velger å studere på campus Drammen, Vestfold eller her i Porsgrunn. 

Det er fordi vi vil at du skal være skikkelig godt forberedt og ha masse praktisk erfaring før du skal ut i yrket på ordentlig.

 

Ved campus Porsgrunn er også simuleringssenteret et trekkplaster for sykepleierstudenter, men også andre helse- og sosialfagsstudenter som vernepleiere, barnevernspedagoger, og helsesykepleiere trener på ferdigheter her. 

Fornøyd med sykepleierstudiet i Porsgrunn

Ane Sundbø tar en bachelor i sykepleie på campus Porsgrunn og trives godt på campus. Hun valgte å ta sykepleie fordi hun vil bidra i et yrke hun mener er viktig for samfunnet. 

Hun sier det er lav terskel for å spørre lærerne om man lurer på noe og øvingsrommene er veldig gode. Siden hun liker å øve på ferdigheter man lærer i teorien er dette veldig bra, mener hun. 

– Jeg føler at jeg er på jobb når jeg er inne og øver. For alt er så ekte og vi trener på reelle situasjoner, sier sykepleierstudenten Ane.  

– Simuleringssenteret vårt inneholder det siste og mest avanserte innenfor simulatorteknologi og har utstyr og fasiliteter du finner på moderne sykehus, forteller universitetslektor Ingunn Lia. 

Simulering som på et ekte sykehus

Ingunn er daglig leder ved Simuleringssenteret, på campus Porsgrunn. Her kan Ingunn undervise deg som helse- og sosialfagsstudent i et topp moderne og virkelighetstro klasserom. Eller klasserom og klasserom. Senteret er som å tre inn i et ekte sykehus.

USN har også simuleringssenter for sykepleiestudenter på Drammen og i Vestfold. I Vestfold er det egen avdeling for spesialsykepleiere. 

Som sykepleiestudent ved USN får du trene, trene og trene for å være best mulig beredt på uventede hendelser som skjer på jobb i helsevesenet. 

Ingunn Lia følger med på sykepleiestudentene i SIM-senteret i Porsgrunn

Ingunn Lia i simuleringssenteret i Porsgrunn.

– Vi trener på å sette bekken akkurat nå. Da må vi blant annet tenke forflytning av pasienten, ikke løfte. Det kalles forflytningsteknikker. Så skal vi øve på kliniske observasjoner som blodtrykk, puls, respirasjon og måling av kroppstemperatur, forteller Sissel, Alette og Malin.

På SIM-senteret finner du flere pasientrom med senger, utstyr og teknologi som i et virkelig sykehus. Til og med ekte pasienter, det vil si svært avanserte treningsdukker som skal forestille pasienter med naturtro kropp og hode. Så naturtro at det er som å behandle et ekte menneske. 

En av modellene er så avansert at den kan simulere både pust, prat, gråt, risting, hjerterytme og svette. 

– Praksisen som studentene driver her, ligger tett opp mot det de vil møte ute i yrket.

Medisinsk simulering som i virkeligheten

– Medisinsk simulering er en treningsform der studentene skal lære i trygge omgivelser, og vi designer ulike scenarier basert på situasjoner fra virkeligheten, sier Ingunn Lia, og gir noen eksempler:

– Det kan være ulykker, traumer, akutte hendelser som hjertestans, kolsanfall, akutte blødninger, lavt blodsukker eller diabeteskoma. Simuleringssenteret har også kameraer og lydutstyr slik at det er lett å følge med fra kontrollrommet.

Jobbmuligheter for sykepleiere

Når du velger en sykepleieutdanning venter en spennende jobb med nye utfordringer hver dag der du bruker mange sider av deg selv. 

– Det er veldig profesjonelt her i simuleringssenteret. Alt fungerer, det er moderne, til og med elektriske senger. Øvelsene blir så ekte, og det er det beste, at det føles så reelt, sier sykepleierstudent Eirin Kartveit.  

Behovet for helsepersonell er stort og du har derfor et hav av jobbmuligheter etter endt utdannelse ved USN. Du kan søke jobb i helsevesenet både her i Norge og utlandet. 

Simsenteret vårt inneholder det siste og mest avanserte innenfor simulatorteknologi og har utstyr og fasiliteter du finner på moderne sykehus

Trener på kommunikasjon med pasientene

Treningen i SIM-senteret i Porsgrunn går ikke bare på teknikk, men også å få til god og riktig kommunikasjon. Øvelsene kan også filmes slik at du som student ser og hører deg selv på video etterpå, og er med på å analysere og diskutere hendelsen.

Målet er at kvaliteten på behandlingen du gir pasienten skal være så bra som mulig, og unngå medisinske feil som kan skade pasienten. 

USN er opptatt av å levere høyt kvalifiserte kandidater til arbeidslivet, og du er en av dem! SIM-senteret skal sikre at du som skal bli sykepleier, vernepleier, helsesykepleier eller annen helsearbeider er godt og riktig utdannet til å møte fremtidens helsevesen. 


Hold deg oppdatert

Få nyttig og inspirerende informasjon om våre studier innen helsefag. Sendes ut ca. hver fjortende dag.

Meld meg på

 

 

Sykepleiestudentene Birgitte og Torine

– Sykepleieyrket gir meg et hav av muligheter etter studiene

Møt sykepleiestudentene Birgitte og Torine som stortrives på campus Vestfold.