Det første vi ser når vi møter Jakov Lind, er et par milde øyne og et veldig vennlig smil. Det andre vi tenker er at han der, han skulle vi gjerne ha snakket med selv, dersom vi trengte en sykepleier. Heldigvis er det ikke lenge til det faktisk er mulig.

Jakov er ikke i tvil, det er sykepleier han skal bli.

– Nå er jeg faktisk snart ferdig. Som sykepleier altså, sier Jakov med stor lidenskap for faget.

Det er kanskje ikke så ofte vi hører folk si dette, men jeg elsker hvert øyeblikk jeg jobber. Jeg kan virkelig ikke tenke meg et yrke som gir mer glede enn dette. Jeg føler meg utrolig privilegert.

Praksis en viktig del av utdanningen

Det er helt umulig å ikke tro på Jakov Lind når han snakker. Han er så oppriktig engasjert i det han jobber med at vi nesten kunne ønske å bli bittelitt syk for å havne på Jakovs sykehuspost.

Jakov studerer sykepleie på campus Drammen, og foreller at praksis er en viktig del av utdanningen.

Akkurat nå er jeg i praksis i hjemmetjenesten med oppdrag hos forskjellige brukere. Jeg får en liste fra de som administrerer, men det er min jobb å finne ut av rekkefølgen på det hele, forteller Jakov.

– Jeg treffer folk i forskjellige aldre, og det er en veldig selvstendig jobb, synes jeg.

Sykepleiere har store karrieremuligheter

Jakov har ikke bare tonnevis med lidenskap for faget, han har også store drømmer for fremtiden.

Jeg føler at dette er et yrke hvor du kan vokse veldig mye, du får mye ansvar, og det er mulighet til å gjøre så mange forskjellige oppgaver, forteller Jakov.

Jakov Lind i praksis som helsesykepleier

Han får mange spørmål om hvor i helsevesenet han ønsker å ende opp. Han har også fått mulighet til å jobbe i praksis på barneskolen og ser at helsesykepleier (tidligere "helsebror") er noe han vil vurdere videre.

Jeg tror jeg kommer til å jobbe med ungdom, for eksempel på en skole. Kanskje som «helsebror»?

– Jeg tror det er enormt viktig at barn og unge også har mannlige forbilder som de kan snakke om vanskelige ting med, knyttet til følelser og andre ting man strir med i ungdomstiden. Der er jeg sikker på at jeg vil kunne gjøre en fin jobb.

Viktig med mannlige sykepleiere

Jeg er glad i mennesker, så for meg er det viktig at jeg har mye kontakt med folk. Jeg liker å ha det gøy på jobb, og det får jeg faktisk. Så tror jeg at det er en fordel å være mann i dette yrket også. Det gir en annen type tilstedeværelse, og jeg får kanskje snakket på en annen måte med pasientene.

– Min erfaring er at mange synes det er kult at jeg er mann og har valgt dette yrket. Slikt må jeg jo bare ta med meg.

Helsesista – en stor rollemodell!

Helsesista dukket opp på USN – en inspiratør for alle som ønsker å jobbe med barn og ungdom!