Bli gymlærer, trener eller brefører

Drømmer du om å bli toppidrettstrener? Eller kanskje du vil finne veien over isbreer som brefører? Kanskje du alltid har hatt lyst til å bli gymlærer eller vil lære mer om kropp og helse? Da kan disse studiene innenfor idrett, kroppsøving eller friluftsliv være riktig retning for deg.

Derfor bør du studere idrett eller friluftsliv

Gi noen et bedre liv

Som student på idrett, ernæring og helse får du muligheten til å lære mer om det som interesserer deg mest, samtidig som du kan gi andre mennesker verktøy som kan hjelpe, forebygge og rehabilitere. Dette er studiet som kombinerer fysisk aktivitet og kosthold. Lær alt du trenger å vite for å hjelpe andre med å leve et sunnere og bedre liv – uansett om de er toppidrettsutøvere på jakt etter neste premie eller syke mennesker som trenger tilretteleggelse.

Student - Idrett-Fysisk-aktivitet-ernaring-og-helse

Student på idrett, ernæring og helse

 

Spre kunnskap og treningsglede

Med en bachelorgrad i idrettsvitenskap kan du gi andre økt livskvalitet og spre (egen) idrettsglede til både barn, voksne og eldre.  Hjelp idrettsutøvere å prestere med fordypning i trenerrollen.  Få kompetansen du trenger til å lede idrettslag og arrangere idrettsarrangementer med fordypning i Sport Management eller fordyp deg i fysisk aktivitet og helse med fokus på trening, opptrening og rehabilitering som personlig trener eller idrettspedagog.

Se potensialet i gamle, unge, mosjonister og toppidrettsutøvere  - med idrettsutdanning blir du godt rustet for å lede både lag og utøvere hele veien til mål.

Bilde av fotballspillers føtter, støvler på ball.

Legg grunnlaget for er sunt liv

Alle husker vel sin beste gymlærer? Nå kan du bli den som bidrar til økt mestring på et tidlig stadium og legge grunnlaget for et aktivt og sunt liv, fra start til slutt. Lær bort det å glede seg over fysisk aktivitet og å være ute i naturen. Med en lærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag kan du inspirere hele skoleklasser til en aktiv hverdag, og gi treningsgleden et godt startskudd for kommende generasjoner. Læreryrket er også et trygt yrke som gir deg gode jobbmuligheter over hele landet.

La alle få glede av naturen

Vil du veilede natursøkende turister i skog og mark eller hjelpe mennesker med fysiske eller psykiske begrensninger med å få tilgang til å nyte natur og frisk luft? Både selve utdanningen innen friluftsliv, natur- og kulturveiledning og jobben tar deg ut i naturen og lar deg dele gleden av å være i fysisk aktivitet med andre.

Slik kan du bli brefører og klatreinstruktør

Lyst på en spennende jobb ute i naturen? Slik kan du bli klatreinstruktør og brefører hos oss.

Viktig for samfunnet

Vi lever stadig lenger, og for å kunne leve gode og sunne liv lenge, er vi avhengig av god folkehelse.

– Vi trenger ildsjeler som jobber for å formidle og forvalte kunnskap om fysisk aktivitet, idrett, ernæring, friluftsliv og kontakt med naturen.

Sunne forbilder som kan gå foran som et godt eksempel og spre kunnskap og inspirasjon. Disse jobbene blir bare viktigere i årene som kommer.

Friluftslivsstudenter på skitur

Dette kan du jobbe med

Med utdanning innen idrettsfag er du godt rustet til å gå inn i arbeidsmarkedet i både offentlig og privat sektor. Du kan få jobber som friluftsguide og jobbe med eventyrlystne turister, være motiverende gymlærer eller jobbe med formidling gjennom spennende organisasjoner som Turistforeningen. Du kan også få jobb i idrettsorganisasjoner og idrettsklubber og så klart både i grunnskolen og i høyere utdanning. En utdanning innen idrett, kroppsøving eller friluftsliv er veien å gå for deg som vil jobbe med lidenskapen for fysisk aktivitet, idrett, natur eller ernæring – og som drømmer om noe litt annet enn en jobbhverdag bak et skrivebord.

Test i ett år!

Fortsatt usikker på om dette er studieretningen for deg? Ta et årsstudium og sjekk ut om det er riktig retning. Hvis du finner ut at utdanningen passer som hånd i hanske kan du gå rett videre på andre året i en bachelorgrad eller kombinere med andre studier.

Årsstudium i idrett

Mange kombinerer et årsstudium i idrett med å drive med den idretten de brenner for selv, samtidig som de sjekker ut studenttilværelsen. Mange tar et år med idrett før de fortsetter med fysioterapi, medisin eller politihøyskolen.

Årsstudium i kroppsøving og idrettsfag

Lever du et aktivt liv og vil utfordre deg selv innenfor mange og varierte treningsformer? Her kan du lære mer om den viktige rollen idrett og kroppsutøving spiller i samfunnet. Selve studiet inneholder mange praktiske oppgaver og flere spennende turer.

Friluftsliv, kultur og naturveiledning

Har du en brennende interesse for friluftsliv og drømmer om en jobb hvor du kan kombinere friluftsliv med en annen utdanning?