Grafisk designer, sier du? Hvordan kan du bli det? Hos oss kaller vi studiet visuell kommunikasjon fordi du i denne bacheloren får en enda bredere designutdannelse. Det er en praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon.

– På bachelorstudiet i visuell kommunikasjon lærer du grafisk design, som handler om å formidle en idé eller et budskap gjennom bilder og tekst. De visuelle løsningene kan for eksempel være reklame, emballasje, trykksaker, plakater, brosjyrer og logoer. Men vi tenker at det å kommunisere visuelt innebærer noe mer. Derfor lærer du også markedsføring, metode, strategi og konseptutvikling, og hvordan du spesifikt bør kommunisere på ulike flater, forteller Torunn Synnøve Mehus.

Hun er universitetslektor og programkoordinator for bachelorstudiet i visuell kommunikasjon. Bredden i denne utdanningen hos oss gir deg altså flere muligheter når du er ferdig, og du kan velge hvilken del av kommunikasjonsarbeidet som passer best for deg.

Så vi sier: Visuell kommunikasjon eller grafisk design? Ja takk, begge deler!

Hva gjør en grafisk designer?

Med en bachelor i visuell kommunikasjon har du et ettertraktet yrke som Norge trenger nå når nesten alt foregår på digitale flater.

I utdannelsen får du mulighet til å jobbe med blant annet emballasjedesign, bedriftsprofilering, magasindesign, webutvikling og webdesign, merkebygging, markeds- og medieplan, kommunikasjonsstrategi, tekst og typografi, design- og kunsthistorie og eksterne kundeoppdrag.

22 år gamle Karina Lillestrøm stortrives på visuell kommunikasjon hos oss. Hun var usikker på hva hun skulle bli da hun ble stor, men visste at hun ville jobbe kreativt og skapende.

Hun gikk på det som het studiespesialiserende med formgiving på videregående, og fikk mye av basiskunnskapen sin innenfor det kreative der. Gjennom andre ble hun kjent med studiet visuell kommunikasjon hos oss, og synes studiet passet siden hun har sansen for både medier, samfunn og det å uttrykke seg visuelt.

Visuell kommunikasjon-studenter leter etter bilder i en bok

– Selve navnet på studiet – visuell kommunikasjon – gjorde meg nysgjerrig da jeg skulle søke. Navnet passer ganske godt til det vi driver med, nemlig kommunikasjon i design. Jeg vil tipse alle som har lyst til å jobbe innenfor designbransjen og markedsføring til å ta dette studiet, sier Karina.

Bachelorgraden i visuell kommunikasjon tar hun på studiestedet vårt i Drammen, som ligger midt i sentrum og rett ved elva. Karina gleder seg til hun er ferdig utdannet og kan jobbe videre med design. Etter tre år hos oss har hun en bachelorgrad i visuell kommunikasjon.

– Studiet er hardt, men gir givende resultater. Det kan være at jeg jobber mer enn jeg trenger, men timene flyr når jeg jobber med prosjektene vi har i løpet av studiet. Visuell kommunikasjon utfordrer deg både analytisk og kreativt, og du står ganske fritt på hvordan du ønsker å jobbe selv. Vi er også heldige som har valget mellom internship og prosjekt for reell kunde i siste semester, som skal hjelpe oss videre ut i arbeidslivet.

Hva slags jobb får jeg?

Bachelorstudiet i visuell kommunikasjon gir deg et godt grunnlag for å jobbe i design- og reklamebyråer, mediebedrifter og grafiske produksjonsbedrifter.

Etter ferdig utdanning kan du jobbe med for eksempel utvikling av visuell profil, kampanjer, logoutvikling, reklame og emballasje, redesign, webdesign, interaksjonsdesign, eksponeringsdesign, rådgivning og markedsføring.

Stillingstittelen din vil variere ut fra hvilket område du jobber med. Du kan også jobbe i informasjons- og markedsavdelinger, og flere av studentene våre har startet egen bedrift.

Hva skiller USN Handelshøyskolen fra de andre handelshøyskolene?

Økonomi og ledelse ved Universitet i Sørøst-Norge har mange fordeler. Her er noen av dem.